Jídlo a stravováníZdravé tipy

Chilli papričky prodlužují život, pomáhají proti obezitě a rakovině!

Pravidelnou konzumací kořeněných jídel si můžete prodloužit svůj život. Máte větší pravděpodobnost, že nebudete trpět nebezpečnými chorobami jako je např. srdeční onemocnění, onemocnění dýchacích cest, ale i rakovina.

Ostatně i lékařští experti toto tvrzení podporují. Jejich analýza ukazuje, že mezi konzumací kořeněných jídel a délkou života existuje souvislost. Stejně jako mezi konzumací kořeněných jídel a snížením úmrtnosti. Toto zveřejnila skupinka mezinárodních vědců v časopise British Medical Journal.

chilli

Pozorování stravovacích návyků

Studie se zaměřila na pozorování návyků více, než 500.000 Číňanů ve věku 30 – 79 let. Tato studie prokázala, že denně konzumované pikantní jídlo, které lidé jedli, podporuje delší délku života. Kromě toho tito lidé méně trpěli nemocemi včetně rakoviny. Toto potvrzují také předchozí studie, které poukazovaly na potenciální ochranný účinek kořeněných jídel na lidské zdraví.

Co za tím stojí?

Lékařští odborníci předpokládají, že hlavním „viníkem“, v pozitivním slova smyslu, je kapsaicin. Jde o účinnou látku, kterou najdete v chilli. Kapsaicin má velmi silné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají v boji s mnoha nemocemi. Kromě všeho pomáhá také v boji s obezitou. Zařaďte do svého jídelníčku kořeněná jídla a jídla s chilli a uvidíte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button