Péče o těloZdravé tipy

Jedna lžíce kmínu povede k redukci váhy: neváhejte vyzkoušet

Podle mnohých odborníků jde o způsob, jak zhubnout, zrychlit a nastartovat metabolismus. V našem světě existují přírodní potraviny, které vám mohou pomoci tohoto dosáhnout. Pokud chcete zrychlit váš metabolismus, je nutno si dávat pozor na koření, které v kuchyni využíváte.

Hubnutí a pocit hladu

Mnohdy při hubnoucím procesu lidé pociťují hlad. Ve snaze zhubnout tak radikálně omezují svůj jídelníček a příjem potravin. Kombinováním několika přírodních ingrediencí s ostatním jídlem, můžete svůj metabolismus jedině urychlit. Díky tomuto kroku se vám bude v hubnutí dařit.

kmín

Potvrzující studie

Potvrzují to také studie, které prováděli vědci z lékařských věd Univerzity v Íránu. Studie se zúčastnilo osmaosmdesát žen, které byly pro účely studie rozděleny do dvou skupin. Všechny účastnice studií měly problémy se svou hmotností. Tyto ženy jedly tři měsíce zdravě a do těla dostávaly méně, než pět tisíc kalorií denně. Takto tomu bylo v obou skupinách.

Jedna skupina dostávala koření

Rozdíl mezi dvěma skupinkami byl v konzumaci koření. První skupina měla ve svém jídelníčku zařazen kmín. Přesně tři gramy práškového kmínu denně. Tento kmín se obvykle smíchal se 140g jogurtu. Druhá skupinka dostávala stejné množství jogurtu, jen v něm nebyl přimíchán kmín.

Výsledky studie

Výsledky této studie byly neuvěřitelné. První skupinka, která konzumovala denně jogurt spolu s kmínem, zhubla cca o 7 kg více, než skupina, která konzumovala jogurt bez kmínu. Co je ještě víc ohromující, že první skupina ztratila více tuku, než druhá skupinka. První skupinka přišla o 14,64% tuku a druhá skupinka ztratila pouze 4,91 % tuku.

Proč se takto děje? Je to hlavně tím, že kmín je bohatý na fytosterol. A právě fytosterol má schopnost zabraňovat zadržování cholesterolu v lidském těle. Mnozí vědci říkají, že právě to je důvod, proč kmín může nastartovat a zrychlit činnost metabolismu a díky němuž pak můžete účinnější a lépe hubnout.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button