Ostatní

Jak zařídit, aby květiny déle kvetly: zálivka z ricinového oleje

Máte rádi květiny, ale nelíbí se vám, jak rychle odkvetou? Rádi byste dobu květu prodloužili? Máme pro vás jednoduchý návod, jak zařídit, aby květiny déle kvetly. Nejen, že získáte delší dobu květ, ale rostlina bude lépe vyživená a květy budou navíc i krásné.

Krásný květ nese více radosti

květinyPředstavíme vám jednoduchý trik, aby vaše rostliny a květiny kvetly déle a mnohem lépe. Tento trik je velmi jednoduchý, a proto pokud máte někoho ve svém okolí, kterého trápí stejný problém, podělte se s ním o tuto radu.

Květiny a rostliny potřebují speciální výživu, především v období prvních pupenů. Během této doby, je zapotřebí „krmit“ vaše květiny speciálním přípravkem. Náš trik spočívá v používání ricinového oleje, který je ideální pro tento problém. Olej zlepší zbarvení květu a prodlouží jejich životnost. Uvidíte, jak tato kůra bude rostlinkám prospívat.

Jak vytvořit zálivku z ricinového oleje

květinyJediné co musíte udělat, je přidat jednu lžíci ricinového oleje do 1 litru vody. Zavřete láhev a dobře protřepejte. Ricinový olej by se měl ve vodě snadno rozpustit. Promíchání je velmi důležité, jelikož se zabrání spálení kořenů květů.

Po protřepání okamžitě zalijte květiny. Nečekejte na to, až se olej usadí na hladině. V případě rostlin, které kvetou jen jednou ročně, používejte tento přípravek jednou za rok. Jestliže rostlinka kvete pravidelně, používejte zálivku každý měsíc.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button