OstatníPéče o tělo

Narazili jste někdy na tuto medúzu na pláži? Pak je dobré mít se na pozoru!

Na dovolené jste rádi, že si můžete odpočinout, relaxovat a o nic se nestarat. Ovšem i tak je tu nebezpečí a narazit se dá na různé věci. Třeba na pláži, ve vodě žije spoustu tvorů, kterých, když se dotknete, můžete ohrozit svůj život.

Nebezpečná medúza

Jde o velmi nebezpečného tvora, který však nebezpečně nevypadá. Ovšem i tak byste se měli od něj držet dál, pro vaše vlastní dobro. Uvidíte-li na pláži portugalskou medúzu, raději se jí vyhněte, a to velkým obloukem. Vypadá sice velmi hezky, ale zdání klame. Nenechte se proto její krásou zmást. Mějte se na pozoru!

meduza-4

Dokonce může i zabít

Tato portugalská medúza je velká, může mít chapadla ve velmi dlouhém rozsahu. Jedno její bodnutí zanechává spoustu následků, může vás paralyzovat, působit bolestivé šrámy a v některých případech dokonce i zabíjet…. Proto, když tuto portugalskou medúzu uvidíte na pláži, nepřibližujte se k ní a raději se stáhněte do bezpečné vzdálenosti. Nikdy nevíte, kdy vás žahne a vy si tak místo odpočinku odnesete mnoho problémů a obtíží.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button