OstatníZdravé tipy

Pokud zjistíte, že toto dělá váš mazlíček, vezměte jej ihned k veterináři

Domácí mazlíčci jsou vítanými společníky, mnoho lidí je za ně moc rádo, směje se jejich kouskům, mazlí se s nimi, když jim je nejhůř, přivinou se k nim a podobně. Kočky a psi jsou velmi příjemnými stvořeními, rozdávají radost a pohodu. Ovšem viděli jste někdy svého psa nebo kočku, jak tiskne hlavu do zdi?

Dávejte pozor!

V takovémto případě vám to může připadat vtipné, vždyť je to legrace. Možná si říkáte, že jde o jistý druh pokory, když mazlíčci něco provedli. Není to nic, co byste měli brát na lehkou váhu. Je to pro vás výstraha, že není zcela v pořádku a něco se děje. Pokud se takto váš mazlíček chová a tiskne hlavu proti zdi nebo proti dveřím, pak je čas na návštěvu veterináře.

Možné poškození nervového systému

V případě, že váš domácí mazlíček tiskne hlavu do dveří nebo zdi, pak se za tím může skrývat mnohem hlubší problém. V případě, že se tak děje a neexistuje žádný jiný důvod, proč to váš mazlíček dělá, pak by to mohlo znamenat, že může trpět poškozením nervového systému. To může být způsobeno několika různými faktory a důvody, např. infekcí nervového systému, toxickými stavy, nádory na mozku, atd.

mazlíček

Může to působit rozkošně

Zvířata nemluví, nemohou vám tedy říci, že je něco trápí a bolí. Dávají vám to najevo tímto způsobem. Pokud nebudeme jako majitelé schopni rozeznat tyto příznaky a reagovat na ně, pak vaši mazlíčci budou trpět a jejich zdraví bude ohroženo. V takovém případě je třeba jednat rychle, vezměte svého zvířecího mazlíčka k veterináři a nechejte jej pořádně vyšetřit.

Jak moc mazlíček tiskne hlavu proti zdi?

Závažnost zdravotního stavu mazlíčků závisí na tom, jak moc tisknou hlavu proti zdi. A to vše závisí také na tom, kolik času tráví touto činností. Je velmi důležité poskytnout mazlíčkům lékařskou péče, jelikož může váš mazlíček potřebovat hospitalizaci. Veterinář bude vědět, jak vašeho mazlíčka vyšetřit a rychle zjistí, co se vlastně děje a jaké onemocnění jej trápí. Navrhne léčbu a váš mazlíček se zotaví.

Myslete na jeho zdraví

Nepodceňujte tyto příznaky, nefoťte je a nerozesílejte přátelům jako legraci, je to varovný signál. Je to zvířecí způsob, jak vám dát najevo, že je potřeba rychle jednat.

Můžete tak zachránit nejeden zvířecí život. A to za to přeci stojí!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button