OstatníPéče o těloZdravé tipy

Po tomto již nikdy nebudete používat tyčinky do uší!

Jedná-li se o ušní hygienu, pak vězte, že méně, znamená více. Také máte pocit, že musíte uši pravidelně čistit a k tomu používáte vatové tyčinky, kterými přebytečný maz a špínu z uší odstraňujete? Vnitřek ucha je citlivý a velmi zranitelný. Používáte-li vatové tyčinky do uší, můžete si způsobit bolest či infekci.

Možné nebezpečí

Lidé si to neuvědomují, ale při čištění uší vatovými tyčinkami jim hrozí nebezpečí. Jen v Anglii každým rokem hospitalizují na sedm tisíc lidí proto, že používají vatové tyčinky k čištění uší. Čistí za pomoci velkého tlaku, a to ubližuje vnitřní části ucha. A co více, u tohoto čištění tlačíte ušní maz do ucha.

Lékaři radí

Lékaři vědí, jak to s tímto problémem je a rozhodně jsou proti používání těchto vatových tyčinek. Lidské ucho se čistí samo. Ano, je to tak, i když tomu možná nevěříte. Rozhodnete-li se i přes všechna varování a nebezpečí používat vatové tyčinky pro čištění uší, pak doporučujeme dodržet následující způsob:

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button