Péče o tělo

Stimulace jednoho bodu vás zbaví všech toxinů v tlustém střevu

Občas máme všichni problémy se zažíváním či zácpu. Dlouhé minuty sedíme na záchodě a pocit úlevy se nemůže dostavit. Střeva jsou zablokovaná. Nicméně, existuje jeden bod, který můžete masírovat, a on vám uleví od potíží.

Jak se zbavit zácpy

Je to velmi jednoduché. Přímo pod pupíkem naměřte šířku tří prstů. Na místo zatlačte prsty. Vytvořte pevný tlak, ale nesmí vás to bolet. Pokud ano, snižte intenzitu.

Při každém stisknutí bodu se zhluboka nadechněte. Pořád vyvíjejte tlak, až do momentu, kdy si potřebujete odskočit na toaletu. To může trvat pouhých deset sekund nebo klidně tři minuty. Bod však nemasírujte déle, jak tři minuty.

S touto technikou přišel Dr. Michael Reed Gach. Masírování tohoto bodu je dobré, jak na zažívací potíže, tak například na odblokování sexuální energie.

Poznámka:

V případě těhotenství nepoužívejte prsty, ale celou plochu dlaně. Buďte však jemní a opatrní. Zbytečně netlačte a při náznaku bolesti přestaňte.

Další tipy, které vám pomohou rozhýbat střeva

Máme pro vás další rady a triky, které vám pomohou zbavit se potíží se zablokovanými střevy.

Dřep

Většina toalet vyžaduje při vyprazdňování sed. To je však špatné pro tělo. Pro optimální pohyb střev, je lepší, když je tělo v dřepu.

Uvolněte se

Na toaletě zbytečně netlačte. Spíše naopak, uvolněte se. Jakmile začnete stahovat vnitřní část břicha, může dojít k protržení střev nebo k srdeční arytmii. Také to může vést k celé řadě dalších zdravotních potíží. Buďte trpělivý a dopřejte si chvilku.

Buďte aktivní

střevaPravidelný pohyb pomáhá k správné činnosti střev. Minimálně jednou do týdne si dopřejte aerobní aktivitu, která bude trvat déle, jak 75 minut. Cvičení pomáhá stimulovat kontrakci střevních svalů. To je velmi důležité pro efektivní vyprazdňování.

Užívejte dostatek vlákniny

Pokud trpíte pravidelnou zácpou, užívejte dostatek vlákniny. Tu najdete ve fazolích, lněném semínku nebo sušených švestkách. Vláknina čistí stolici a zadržuje vodu. Stolice nebude tak pevná a snáze půjde ven.

Zdroj: web cuisineandhealth.com, odkud jsme při psaní čerpali, již není v provozu, proto není možné zdroj navštívit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button