Ostatní

Vede pořizování selfie k duševním poruchám?

Každý si čas od času pořídí selfie. Je jedno, zda svojí vlastní nebo s partou přátel. Víte však, že příliš časté focení selfie, vede ke vzniku duševních poruch? Většina lidí si myslí, že selfie je neškodná věc. Jenže všeho moc škodí. Není nic nezvyklého, že se spousty lidí na sociálních sítích zveřejňuje svá selfie pravidelně. V takový moment se může jednat o duševní poruchu. Jaké to jsou?

Narcismus

selfieNedávná studia na Ohio State University ukázala, že muži, kteří si pořizovali příliš často selfie, měli vyšší skóre v testech narcismu.

Jedinci s narcistickými sklony, mají pocit, že jsou důležitější a potřebnější, než ostatní lidé. Mají také nedostatek empatie a úcty k ostatním. Potřebují také obdiv a pozornost svého okolí. Muži, kteří měli vyšší skóre z narcismu, se upravovali před pořízením fotografie a různě ji vylepšovali pomocí grafických editorů.

Psychopatie

Kromě narcismu bylo také zjištěno, propojení selfie s psychopatií. Osoby, které často pořizují selfie, mohou trpět psychopatií. Opět jsou nedostatečně empatičtí a trpí přílišnou impulzivitou. Takoví jedinci se nebojí mstít a jsou na své okolí velmi tvrdí, pokud není po jejich. Osoby trpící psychopatií však nepoužívají grafické editory pro úpravu svých fotek.

Porucha BDD

BDD je duševní porucha. Postižení jedinci se příliš zaměřují na své nedostatky a hodnotí svůj vzhled i svého okolí. Osoba se často porovnává s okolím a v případě, že situace není podle jejich představ, nastává peklo na zemi. Ten, kdo trpí BDD se nebojí kosmetických operací pro vylepšení svého vzhledu.

A jak jste na tom vy? Netrpíte některou z těchto chorob moderní doby? Jak často si pořizujete selfie?

Zdroj: web cuisineandhealth.com, odkud jsme při psaní čerpali, již není v provozu, proto není možné zdroj navštívit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button