Péče o tělo

Zbavte se problémů s intimními partiemi jednou provždy

Dříve nebo později, každá žena zažije situaci, kdy musí se svým gynekologem mluvit o problémech, které jí nejsou příjemné. Pásový opar, genitální svědění, otok sliznice, bolesti břicha, sekrety se zápachem a další.

Záněty pochvy jsou běžnou součástí života ženy. Máme pro vás tipy a triky, jak veškeré problémy s intimními partiemi vyřešit doma.

Základem je správný přístup k hygieně

Záněty pochvy jsou ve většině případů způsobeny patogenními bakteriemi a houbami. Toto onemocnění postihuje asi třetinu žen v reprodukčním věku. Pochva je domovem mnoha různých mikroorganismů, které jsou více či méně prospěšné. Bilance onemocnění se však odráží na správné hygieně, životním stylu a správné funkci vaječníků. Základem je adekvátní přístup k hygieně.

hygienaČistota má velký vliv na obsah glykogenu ve vaginální stěně, která je transformována do vysoké koncentrace kyseliny mléčné a zabraňuje šíření špatné bakterie. Alkalické prostředí v pochvě způsobuje řadu onemocnění. Použití antibiotik nemusí vyřešit problém a spíše ho zhoršit. Následky jsou v podobě šíření houbových infekcí.

Léky a jiné chemické látky mohou také způsobit alergické reakce a nadměrné vysušování. Dobrou zprávou však je, že existují přírodní prostředky, které normalizují mikroflóru pochvy a eliminují nežádoucí projevy.

Přírodní léky při problémech s intimními partiemi

Přinášíme vám seznam přírodních látek, které vám při problémech mohou pomoci.

Ocet

Smíchejte 2 lžíce octa (kyselost 9%) se 4 šálky vařící vody. Opláchněte vnější část genitálií. Opakujte tento postup každý den, dokud nežádoucí příznaky nezmizí.

Heřmánkový čaj

Uvařte 4 šálky vody a přidejte 2 lžíce sušených heřmánkových květů. Dohromady povařte zhruba 5-10 minut. Opláchněte a umyjte si tímto přípravkem genitálie. Postup opakujte do doby, než bude vaše mikroflóra normální.

Citrónová šťáva

Jednu lžíci citrónové šťávy rozpusťte do 4 šálků teplé vody. Omyjte si tím genitálie. Opět opakujte postup do zdárného vyléčení.

Aby se zabránilo dalšímu šíření infekcí, používejte prádlo vyrobené z přírodních materiálů. Doporučujeme také používat produkty pro intimní hygienu, které obsahují kyselinu mléčnou.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button