OstatníZdravé tipy

Jak vyčistit polštář

Vzpomínáte, kdy jste naposledy prali polštář? Vyměnit povlak nestačí. Abyste zachovali hygienické prostředí polštáře, je zapotřebí ho minimálně dvakrát do roka vyprat. Pokud jsou vaše polštáře vhodné do pračky, rozhodně byste je měli vyprat na jemný program.

Do pračky vložte dva polštáře

Buben pračky se umí roztočit do poměrně vysokých otáček. Vložením dvou polštářů do pračky ochráníte nejen polštáře, ale i samotnou pračku.

Polštář, který potřebuje vyprat, poznáte podle barvy. Většinou jsou nažloutlé a ztrácejí svoji původní bílou barvu. Vložte polštář do pračky a nalijte jednu odměrku čistícího a bělícího prášku. Pro lepší efekt doporučujeme do bubnu přidat i jednu lžíci jedlé sody.

polštář

Před samotným praním však zkontrolujte polštáře a jejich štítky. Ty vám prozradí, jak můžete daný polštář vyprat a zda mu něco neuškodí. Po vyprání nechte polštáře pořádně vysušit a provětrat. Pravidelným čištěním polštářů zamezíte výskytu bakterií a nečistot, které mohou způsobit alergie a zdravotní problémy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button