OstatníPéče o těloZdravé tipy

Už žádné výplně od zubních lékařů, odhalíme nové ošetření pro zubní kámen

Skupina lékařských odborníku v Londýně vyvinula zubní náplně bez bolesti. Tato výplň umožní opravovat a ošetřovat zuby bez pomoci lékaře a co víc, bez vrtání a injekcí. Je to naprosto úžasné! Vědci vyvinuli novou náplň. Umožní poškozené zuby opravit, aniž byste použili zubní vrtačku či injekci.

Metoda vyvinuta v Londýně

Zuby jsou velmi často bolestivé, proto je nutno navštěvovat zubního lékaře a případné problémy se zuby pravidelně řešit. Tuto metodu vyvinula skupina vědců na King’s College – London. Jde o techniku, která „podporuje“ samostatné opravování zubů. Odstranění kazu obvykle probíhá pomocí vrtání a následném vyplnění zubu plombou, obvykle amalgámovou nebo kompozitní pryskyřicí. Tato oprava zubu se jmenuje Electrically Accelerated and Enhanced Remineralization (EAER). Tato léčba urychluje přirozený pohyb vápníků a minerálů fosfátů do poškozeného zubu.

dentist-fillings

Dvoustupňový proces

Během prvního kroku tento proces připravuje poškozené plochy skloviny a poté využívá malý elektrický proud, aby se minerální látky dostaly až do místa opravy. Co je báječné, že lékařští experti říkají, že tato léčba by mohla být k dispozici velmi brzo, už za pouhé tři roky! Profesor Nigel Pitts, jeden z vědců na King’s College London’s Dental Institute (KCLDI) tvrdí, že způsob, jakým se dnes chováme k zubům není nejlepší. Budeme-li opravovat zuby výplní, vrtáním a následnou aplikací plomb, ne vždycky to může být ku prospěchu.

Efektivní léčba

Profesor Nigel Pitts dále uvádí, že jejich metoda je dobrá pro pacienta a mnohem lepší pro zdraví zubů. Mělo by to být přinejmenším stejně nákladově efektivní jako běžné ošetření zubů. Dále také říká, že jde o léčbu, která může být používána pro bělení zubů. Slavná spinout company Reminova byla zřízena za účelem komerčního využití výzkumu. Jde o společnost sídlící ve Skotsku, v Perth. A je právě v procesu hledání soukromých investic na rozvoj EAER. Tato společnost je první, která vzešla z King’s College London Dental Innovation and Translation Centre a byla zřízena v lednu, aby se nové technologie přeměnily na nové produkty a postupy.

Podpora v Med City

Je nutné vědět, že King’s College je účastníkem Med City. Med City je projekt, který byl zahájen v Londýně starostou Borisem Johnsonem. Jde o projekt, který má podporovat podnikání v oblasti přírodních věd London – Oxford – Cambridge life science gulden triangle. Předsedou Med City je Kit Malthouse. A podle něj jde o skvělý kreativní výzkum, který právě probíhá na King’s. Také doufá, že tento projekt bude dostupný již velmi brzy, protože má potenciál, aby se skutečně podílel na zdraví a péči pacientů se zubními kazy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button