OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Proč byste měli do jídla a pití strouhat zmražený citrón?

Citróny obsahují flavonoidy a limonoidy. Ty mají schopnost posilovat buňky, a tím tak překonávat některé útoky onemocnění, jako například rakovina. Kromě toho je citrón velmi často používán. Je známým pomocníkem během nachlazení, pro posílení imunity a podobně. Zmírňuje např. horečku, brání cukrovce a pomáhá při snižování hmotnosti. Je tedy dobré zařadit citrón do svého jídelníčku a pravidelně jej konzumovat.

Má se za to, že citrón má zhruba 22 protirakovinných látek včetně těchto:

  • Vitamín Ccitróny
  • Citrusový pektin
  • Glykosid hesperidin

Zdravotní výhody konzumace citrónu

Citróny jsou pro lidi a lidské zdraví ty nejlepší z nejlepších, to lidé vědí. Chcete-li z něj získat všechny zdravotní výhody, doporučujeme jej zmrazit ještě předtím, než jej budete konzumovat. Když citróny zmrazíte, doporučujeme odříznout špičku růžku. Poté můžete citrón strouhat na struhadle, podobně jako sýr.

Ingredience pro různé pokrmy

Takovýto zmrzlý citrón můžete používat takřka do všech pokrmů i do pití. Kromě zdravotních účinků, které bezesporu získáte, má zmražený citrón jedinečnou chuť a může vám pomoci dochutit vaše jídla. Zmrzlý citrón je skvělým pomocníkem při hubnutí, tudíž můžete vyzkoušet taktéž tento trik.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button