Péče o těloPřírodní léčba

Říká se, že med a skořice je zázračným lékem. Na co vše je můžete použít?

Kombinovat med a skořici je výborné, jde o neuvěřitelný přírodní zázrak a ten účinkuje rovnou na několik různých zdravotních problémů. Vlastnosti těchto dvou složek si pochvaluje ajurvéda i čínská medicína po několik staletí. Jde o 100% přírodní lék, který pomáhá proti mnoha problémům.

Možná jste o nějakých pozitivních účincích slyšeli, možná ne. Z kombinace medu a skořice si můžete pomoci proti mnohým neduhům. Zde přinášíme výčet těch nejdůležitějších.

med

Zápach z úst

V Jižní Americe lidé využívají pro výplach úst trochu teplé vody s jednou polévkovou lžící vody a skořice. Ústní dutina je svěží v průběhu celého dne a navíc příjemně voní.

Nachlazení

Stačí smíchat jednu polévkovou lžíci medu s ¼ lžíce skořice a máte lék, který můžete podávat také za studena. Pomáhá v nachlazení a uzdraví vás za pouhé tři dny. Jde o přírodní lék, který umí léčit, jak nachlazení, tak i chronický kašel.

Cholesterol

K jednomu šálku teplé vody přidejte dvě lžíce medu a tři čajové lžičky skořice. Smíchejte a tento nápoj podávejte. Sníží to hladinu cholesterolu v krvi o 10% během pouhých dvou hodin.

Artritida

Tento lék pijte každý den ráno a večer, stačí jeden šálek horké vody, k tomu přidejte jednu lžičku skořice a dvě polévkové lžíce medu. Pravidelné užívání tohoto léku pomůže účinně zvrátit chronickou artritidu.

Špatné trávení

Na špatné trávení rovněž pomůže skořice s medem. Smíchejte dvě polévkové lžíce medu a skořice a konzumujte tento lék před jídlem. Napomáhá k lepšímu trávení.

Chřipka

Španělští lékaři zjistili, že med obsahuje látku, která pomáhá zabíjet viry a bojuje proti chřipce.

Imunita

Kombinace medu a skořice posiluje imunitu a imunitní systém. Rovněž udržuje viry a bakterie daleko od vašeho těla.

Srdeční choroba

Smíchejte skořici a med a vytvořte pastu. Poté tuto pastu dejte na celozrnný chléb a máte připravenou výživnou a zdravou snídani. Snižuje hladinu cholesterolu v tepnách, což brání infarktu.

Infekce žlučníku

Jedna čajová lžička spolu s pár lžícemi skořice a máte lék, který pomáhá bojovat s infekcemi v žlučníku. Tuto směs pijte denně a zničíte tak mikroby ve žlučníku.

Bolest břicha

Tyto dvě prospěšné ingredience pomáhají snižovat a léčit bolesti břicha. Budete-li je pravidelně konzumovat, eliminují všechny problémy, např. vředy a podobně.

Únava

Jeden šálek vody, půl lžičky medu a půl lžičky skořice. Připravte si tuto směs, vypijte jí ráno a odpoledne a únava nebude mít šanci. Nastartuje vás energií a obnoví vitalitu těla.

Úbytek na váze

Tento nápoj umí skvěle bojovat s tuky. Jde o velmi efektivní nápoj, který vypijte v dopoledních hodinách na lačný žaludek, a to minimálně půl hodiny před jídlem. Poté můžete sníst cokoliv.

Akné

Smíchejte med a skořici a připravte tak pastu, kterou můžete aplikovat na akné. Ideálně jej dejte na akné před spánkem. Druhý den ráno obličej opláchněte. Tento přírodní lék pomůže i vaší pleti.

Bolest zubů

Připravte si pastu, a to jednoduše – smíchejte pět lžiček medu a jednu čajovou lžičku skořice. Vzniklou pastu aplikujte na bolestivé zuby a nechejte působit. Tento postup opakujte třikrát denně do doby, než pocítíte úlevu od bolesti.

Kožní infekce

Pět lžiček medu a jedna čajová lžíce skořice je rovněž lék na kožní infekce. Stačí je aplikovat na postiženou oblast, nechat působit asi půl hodiny a poté smýt teplou vodou.

Kousnutí hmyzem

Dvě polévkové lžíce vody se lžičkou skořice a polévkovou lžící medu smíchejte dohromady. Naneste na postižené místo a chvíli počkejte. Tato směs uleví od bolesti a svědění během několika minut.

Úbytek vlasů

Smíchejte jednu polévkovou lžíci medu, jednu lžičku skořice a jednu polévkovou lžíci olivového oleje. Tuto směs naneste na pokožku hlavy a masírujte. Nechte asi patnáct minut působit a poté vlasy umyjte běžným způsobem. Efekt se dostaví velmi brzy.

Dlouhověkost

Pro zdravější pleť, kůži, redukci vrásek a celkově svěží vzhled využijte svůj šálek čaje, do kterého přidejte trošku skořice a medu. Tento čaj pijte denně. Rovněž můžete smíchat polévkovou lžíci skořice, čtyři lžíce medu a tři šálky vody. Povařte a pijte ¼ šálku několikrát během celého dne.

Rakovina

Některé studie potvrzují, že kombinace medu a skořice účinně léčí rakovinu žaludku. Smíchejte jednu polévkovou lžíci medu a skořice a tuto směs konzumujte každé ráno k léčbě rakoviny žaludku.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button