Péče o těloPřírodní léčba

Chladné počasí je tady. Jak na kašel a nachlazení?

Zimní období je pro mnohé z nás noční můrou. Časté nachlazení, kašel a bakteriální infekce ničí náš život. Během těchto měsíců se dostaneme do kontaktu s lidmi, kteří jsou nemocní a infekční pro své okolí. Virové infekce navíc mohou vést k zánětu průdušek a z lehké nemoci se může vyklubat problém na 3 týdny.

Jak se ochránit před kašlem a nachlazením

Mnozí řeknou, že nejlepší je nákup léků a antibiotik. Tento druh léků však v případě virového onemocnění může spíše ublížit, než pomoct. Jejich konzumací zvyšujete pouze odolnost těchto mikroorganismů. Antibiotika se používají k léčbě bakteriálních onemocnění. Co tedy dělat?

cures

Nejlepší způsob, jak pomoci vašemu tělu, je obrátit se na přírodu. Ta má vše, co pomůže nemocnému tělu a navíc bez vedlejších účinků.

Účinný recept proti nachlazení a kašli

První recept je velmi účinnou zbraní proti kašli. Dejte vařit 250 ml mléka, které chvíli povařte a poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Po vychladnutí přidejte lžíci másla a medu. Promíchejte všechny ingredience a přidejte vaječný žloutek a ¼ lžičky jedlé sody. Máte hotovo. Tento lék užívejte před spaním nejméně 5 dnů v kuse. Ideální pro léčbu kašle a zánětu průdušek. Je vhodný pro děti.

Na další recept potřebujete 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vody, 1 lžíci medu a 2 lžíce citronové šťávy. Smíchejte všechny složky a chvilku je povařte. Nechte odstát na pokojovou teplotu. Nápoj pijte během dne, ideální polovinu dopoledne a druhou polovinu na večeře.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button