Péče o těloPřírodní léčba

Díky naší přírodní péči o vlasy budou roztřepené konečky minulostí

Třepení konečků vzniká v důsledku nadměrného tepla a sucha. Nejúčinnější způsob, jak se zbavit roztřepených konečků, je jejich odstranění. Když je necháte, konečky se budou třepit dále a zničí se celá délka vlasu. Nicméně zkrácení vlasů není vždy preferovaným řešením. Obzvláště, když chcete mít dlouhé vlasy. Pokud je to váš případ, nemusíte zoufat. Máme pro vás přírodní řešení, které vám pomůže s roztřepenými konečky.

Na roztřepené konečky použijte vejce

Použití vejce je jednou z nejlepších možností, jak opravit roztřepené konečky. Vajíčko zabrání vysoušení a dalšímu poškozování vlasů.

Metoda 1:

Smíchejte žloutek se 2-3 lžícemi olivového nebo mandlového oleje a jednou lžící medu. Tu směs aplikujte jako masku na vlasy. Po nanesení masky je potřeba nechat směs účinkovat zhruba 30-45 minut. Poté ji opláchněte. Následně si umyjte vlasy šamponem.

Metoda 2:

Rozšlehejte vejce a promíchejte ho se lžičkou olivového oleje. Směs použijte na vlhké vlasy. Masku nechte působit zhruba 20-30 minut. Následně opláchněte vlasy vlažnou vodou a umyjte si je šamponem.

Med se postará o strukturu a lesk vlasů

Med je dalším přírodním produktem, který oceníte při léčbě roztřepených konečků. Pro přípravu jednoduché domácí vlasové masky potřebujete ½ šálku zakysané smetany a polévkovou lžíci medu. Přísady pěkně promíchejte a vetřete do vlasů. Soustřeďte se především na konečky vlasů. Nechte působit 20 minut. Opláchněte teplou vodou. Tato metoda dodá vašim vlasům lesk a objem.

Skvělým kondicionérem je horký olej

Horký olej je jednou z nejstarších metod na léčbu roztřepených konečků. Má skvělé výsledky v relativně krátkém čase.

Zahřejte olivový, kokosový nebo mandlový olej po dobu 15 sekund. Jemně vmasírujte teplý olej do pokožky hlavy. Poté nechte působit nejméně 45 minut. Následně olej smyjte. Pro extrémně suché vlasy doporučujeme nechat masku přes noc a druhý den ji opláchnout vlažnou vodou a umýt hlavu šamponem.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button