Ostatní

Nechcete mít doma pavouky? Řiďte se našimi pokyny

Pokud máte problémy s pavouky, máme pro vás perfektní řešení! Namísto používání toxických chemikálií ve vaší domácnosti, nabízíme přirozený způsob, jak se jich zbavit. Níže naleznete přesné pokyny, co dělat.

Základem je pořádek

Možná to zní jako otřepaná fráze, ale nic lepšího neexistuje. Pokud si chcete udržet pavouky od těla, musíte mít doma čisto. Pravidelné vysávání, odstranění pavučin a podobně, může být vyčerpávající, ale stojí to za to. Nezapomeňte uklízet i před domem. Čistota je polovina úspěchu.

Jablečný ocet je malý zázrak

Jablečný ocet se využívá pro spousty věcí, jednou z nich je čištění oken. Velmi silný zápach jablečného octa si poradí s mravenci, komáry, pavouky a dalším hmyzem, který může trápit vaši domácnost. Jediné co musíte udělat, je smíchat trochu jablečného octa s vodou. Směs je ideální uchovávat v nádobě s rozprašovačem. Aplikujte roztok okolo domu, zejména kolem okna, dveří a průduchů.

Esenciální olej z máty

Pavouci nemohou vystát vůni máty. Vytvořte si vlastní kouzelný přípravek na odstranění pavouků. Jediné co potřebujete je rozprašovač, voda, prostředek na mytí nádobí a esenciální olej (8 kapek). Všechny ingredience smíchejte v lahvičce a přivoňte si. Pokud mátu necítíte, přidejte dalších osm kapek. Důkladně protřepejte a aplikujte v domácnosti.

Citrón

Pokud máte esenciální olej z citronu, můžete ho použít stejně, jako olej z máty peprné. Postupujte stejným způsobem.

Kaštan

Přestože se neví proč kaštan tak účinně odpuzuje pavouky, používá se k jejich odstranění celá staletí. Umístěte pár kaštanů kolem okna a na místa, kde se vyskytují pavouci. Během pár dní budete mít po problému.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button