Jídlo a stravováníPéče o tělo

Zeleninová šťáva s červenou řepou, která vás zbaví přebytečného tuku a pročistí játra

Všichni víme, že zelenina obsahuje spousty vitamínů a minerálů. Pravidelná konzumace potravin bohatých na důležité živiny nám pomáhá jako prevence proti různým nemocem a při léčbě řady onemocnění. Jednou z méně oblíbených potravin je řepa, která je však bohatá na železo, hořčík, draslík a celý komplex vitamínů B.

Vitamíny, které vám zlepší zrak

Řepa je sladká zelenina, která dodává potřebné živiny pro lidský organismus. Pravidelnou konzumací řepy zlepšíte svůj zrak, pročistíte játra a tlusté střevo. Řepu můžete připravit na spousty způsobů. My vám představíme způsob, který v sobě kombinuje tři složky – řepu, pomeranč a mrkev. Můžete tyto 3 ingredience udělat jako smoothie i jako ovocnou šťávu, tedy džus. Tato kombinace má pro lidské tělo řadu výhod a my si je představíme.

1. Zlepšuje krevní oběh

Řepa pomáhá k produkci nových červených krvinek a stabilizuje krevní oběh. Také pomáhá v boji proti arteriální hypertenzi. Lidé, které pijí džus s řepou, mají lepší krevní tlak.

2. Dodává energii

Pokud je váš denní program nabitý, potřebuje dostatek energie. Veškerou sílu a energii získáte právě z kombinace řepy, pomeranče a mrkve. Konzumace džusu vám dodá potřebnou sílu na celý den a nic vás nezastaví.

3. Zlepšuje činnost mozku

Řepa pomáhá ke správné funkci mozku, jelikož je bohatá na betain a tryptofan. Je tedy ideální pro studenty, starší osoby a všechny, kteří mají problém s pamětí.

4. Detoxikuje játra

Betain obsažený v řepě pomáhá detoxikovat jádra a udržuje tento orgán aktivní a zdravý.

5. Pomáhá při zácpě

Řepa je bohatá na rostlinnou vlákninu, která zlepšuje trávící proces a vylučování. Konzumací řepy zabráníte zácpě a nebudete tolik zatěžovat tlusté střevo.

6. Zlepšuje zrak

Bohatým zdrojem vitamínu A a beta-karotenu je právě řepa. Společně v kombinaci s mrkví vám zlepší zrak a pomůže při léčbě onemocnění očí.

7. Podporuje správnou činnost srdce

Řepa je velmi bohatá na draslík. Je tedy ideální pro podporu správné činnosti srdce. Funguje skvěle jako prevence proti infarktu nebo mrtvici.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button