Péče o těloPřírodní léčba

Trpíte na afty? Vyzkoušejte náš přírodní lék

Vřídky a afty v ústech mohou být velmi bolestivé. I když obvykle zmizí po několika týdnech, během celého období je velmi nepříjemné jíst nebo si čistit zuby. Nicméně existuje velmi účinná a jednoduchá úprava, kterou si představíme.

Nepříjemné afty v ústech mohou způsobit řadu komplikací

Afty a vředy se objevují v různých velikostech. Menší rozměry jsou častější. Menší však neznamená lepší. Právě malé vřídky jsou extra bolestivé a způsobují pořádné infekce v ústech. Nejčastějším důvodem vzniku aftu v ústech je nedostatek vitamínu C, B12 nebo železa. Vředy však může způsobit i stres, hormonální nerovnováha či infekce z potravin. Nedostatečná ústní hygiena je také příčinou vzniku infekce v ústech. Dnes pro vás máme připraveno několik jednoduchých řešení, které si poradí s tímto problémem.

Slaná voda

Slaná voda pomáhá s řadou infekcí, zejména v ústech. Smíchejte sůl s teplou vodou a vykloktejte si ústa zhruba jednu minutu. Postup opakujte podle potřeby.afty

Med

Med zklidňuje rány a brání šíření infekce. Před aplikací medu, vypláchněte ústa teplou vodou a poté naneste med na vřed. Opakujte postup několikrát denně a nezapomínejte užívat med i před spaním.

Kokosový olej a med

Smíchejte jeden a půl lžíce kokosového oleje s jednou lžící medu. Naneste trochu oleje na aft a nechte účinkovat po dobu 40 minut. Užívejte několikrát denně.

Citrónová šťáva a voda

Smíchejte půl lžíce jedlé sody s citronovou šťávou, což může způsobovat menší bolest. Pokud však vydržíte, zbavíte se vředu do několika hodin.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button