OstatníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Máte-li jeden z těchto zdravotních problémů, měli byste okamžitě přestat konzumovat česnek

Jak známo, česnek je nejen skvělým dochucovadlem, ale také pomáhá na celou škálu nejrůznějších nemocí a neduhů. Četné studie ukazují, že allicin je účinná látka, která má stejné mechanismy jako ACE inhibitor při snižování vysokého krevního tlaku. A právě allicin najdete v česneku.

Zdravotní přínosy česneku

Česnek má řadu pozitivních účinků na lidské tělo. Kromě pomoci snížit krevní tlak má také schopnost bránit tvorbě hormonu angiotensinu II a pomáhá uvolňovat krevní cévy. Také je česnek velmi účinný při snižování vysoké hladiny cholesterolu. Kromě toho má také antibakteriální účinky a pomáhá v léčbě chřipky či nachlazení.

česnek

Velmi přínosná zelenina

Všechny účinky, které česnek má, z něj tvoří jednu z nejlepších zelenin. Proto není divu, že se česnek přidává do mnoha pokrmů, je nejen velmi zdravý, ale také chutný. Jde o zdravou, výživnou a chutnou potravinu, která se ideálně kombinuje. Nehledě na to, že je česnek vynikající  pro snížení tlaku, cholesterolu, je to také přírodní lék pro imunitní systém. Umí léčit také všechny druhy infekcí. Nicméně i tak existují skupiny lidí, kterým není doporučeno konzumovat česnek. Může to vést k velmi vážným problémům a komplikacím.

Česnek má také přirozené antikoagulační vlastnosti, je to tedy i lék pro léčbu problémů s cirkulací. To také může zabránit vzniku krevních sraženin, které mohou vést k srdečnímu infarktu, trombóze a mrtvici. I když jsou účinky česneku zřejmé, přesto lékařští odborníci říkají, že existují lidé, kteří by neměli česnek konzumovat.

Kteří lidé by se měli vyhnout konzumaci česneku?

Lidé, kteří trpí jakýmikoliv zdravotními problémy, které vyžadují konzumaci volně prodejných léků, by si měli konzumaci česneku dobře rozmyslet, popřípadě vše probrat se svým praktickým lékařem.

Lidé s různým onemocněním jater by se rovněž konzumaci česneku měli vyhnout. Může dojít k degradaci určitých léčiv v játrech. V některých případech se může také snížit účinnost léků, které se na játra užívají. Ve skutečnosti mohou všechny léky mít škodlivé interakce s česnekem.

Lidé, kteří mají krevní tlak v normálním rozmezí nebo blízko spodní hranice by se měli vyhnout konzumaci česneku. Konzumace česneku může dál snižovat krevní tlak a působit tak další zdravotní komplikace.

Lidé, kteří mají citlivý žaludek, by se měli vyhnout konzumaci česneku, protože je to obtížné pro trávicí systém. Kromě toho může česnek působit na léky, které na žaludek užíváte.

Těhotné ženy by měly myslet na to, jak konzumovat česnek. Konzumaci česneku jako léku během těhotenství a během kojení nedoporučujeme, také konzumace syrového česneku by měla být hlídána, popřípadě syrový česnek ze stravy vyloučit úplně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button