Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Detoxikujte tlusté střevo s tímto jednoduchým receptem

Mnoho odborníků po celém světě říká, že je důležité lidské tělo pravidelně čistit od škodlivých toxinů. Dokonce i slavný a uznávaný Dr. Oz doporučuje tělo čistit a detoxikovat jej. Detoxikovat pokožku (být bez mléka, mléčných výrobků a bez sacharidů, kofeinu a sacharidů po dobu deseti dní). Některé z populárních očistných kúr jsou určeny pro detoxikaci tlustého střeva.

Detox tlustého střeva

Možná se budete divit, ale tlusté střevo čistí datle. Od starověkého Řecka tuto metodu lidé používali, aby tělo zbavili přebytečného hlenu a nestrávené potravy. V 21. století někteří lidé stále věří, že budete-li léčit tlusté střevo, můžete si pomoci od různých příznaků jako např. bolest hlavy, únava, úbytek energie nebo přibývání na váze.

Nervový systém ve střevech

Existují také důkazy, že nervový systém prostupuje střevy, proto čištění tlustého střeva vlastní pozitivní výhody na lidské tělo. Např. může zlepšovat duševní stav a posílit imunitní systém. Jiní odborníci doporučují pít domácí nápoj každé ráno. Den můžete začít nanovo a vyrovnaně. Jak na to?

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce surového nefiltrovaného jablečného octa
  • 0,25 l teplé vody
  • 1 polévková lžíce organického medu

Postup:

Uvařte teplou vodu v rychlovarné konvici nebo mikrovlnné troubě. Přidejte jablečný ocet  a organický med. Jakmile máte vše smícháno, pijte tuto směs každé ráno na lačný žaludek, před snídaní. Tento lék zvýší hladinu vaší energie, pomůže s trávicím systémem a celkově vás zbaví únavy.

Pozor na med

Nezapomeňte se dívat na štítek medu, zda je opravdu organický, to je velmi důležité. Organický med není kapalina. V reálu nevypadá moc vábně. Běžný med, který najdete v obchodě je zbaven mnoha vitamínů, živin, enzymů, které v surovém medu najdete. Ty jsou pro lidské tělo velmi dobré a potřebné. Surový med je dále antivirový, pro tělo prospěšný.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button