OstatníPřírodní léčba

Proč mít pod polštářem česnek

Česnek je považován za jednu z nejzdravějších potravin na světě. Je velmi bohatý na řadu živin a nabízí milion zdravotních výhod. Přitom se nemusí jednat jen o jeho konzumaci. Česnek je prospěšný, i když je na jednom místě vcelku.

Jaké výhody má česnek

Pravidelná konzumace česneku vám přinese spousty benefitů. Je skvělou prevencí proti řadě nemocí a při léčbě různých zdravotních problémů, jako je například chřipka, ucpané tepny, problémy s játry, dýchací problémy a mnoho dalších.

Je zajímavé, že Egypťané žvýkali syrový česnek a získávali tak silné antibiotické a léčivé vlastnosti, které česnek obsahuje. Obzvláště účinný je česnek v případě, když jej rozdrtíte nebo uvaříte. Účinná látka alicin se více uvolní a dostane se lépe do těla. Rozdrťte česnek a nechte odležet zhruba 15 minut.

česnekPoté jej zkonzumujte. K česneku můžete přidat petržel nebo rostlinný olej, který vám pomůže neutralizovat typickou vůni česneku.

K čemu je česnek pod polštářem

Věděli jste, že někteří lidé umísťují česnek pod polštář před tím, než jdou spát? Důvod je jednoduchý. Česnek jim má zlepšit jejich spánek. Někteří jedinci zase nosí česnek v kapse pro štěstí. Hospodyňky zase ukládají česnek mezi kuchyňské nádobí, kde má chránit před bakteriemi a kontaminací jídla. Ať už jsou tyto babské rady pravdivé nebo ne, nikdy není na škodu mít při ruce česnek. Alespoň budete zdraví!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button