OstatníPéče o tělo

Alobal vám pomůže od bolesti

V každé domácnosti se najde role alobalu, ať už ve skříňce nebo v zásuvce. Běžně se užívá k vaření, ale nikoho nenapadne, užívat alobal jako lék. V tomto článku si ukážeme možnosti, které alobal nabízí a jak vám mohou pomoci při léčbě nemocí nebo od bolesti. Jdeme na to!

Úleva od bolesti

Alobal vás zbaví bolesti během pár okamžiků. Stačí jen provést pár pokynů a během chvíle se zbavíte nepříjemných bolestí. Vložte alobal do mrazáku zhruba na 2-4 hodiny. Poté z alobalu natrhejte proužky, které umístíte na postižené místo. Tento způsob je ideální pro léčbu bolestivých kloubů, bolesti pat nebo artritidy. Proužky alobalu jsou vhodné i v případě, že se cítíte unaveni a máte kruhy pod očima. Alobal umístěte na obličej kolem tváří a očí – nechte svaly odpočinout. Během pár minut bude vaše pokožka vypnutá a svěží.

Pokud chcete získat z této metody maximum, postiženou oblast do alobalu zabalte. Pro zpevnění zábalu užijte obvaz. Ponechte zábal působit přes noc. Tento postup opakujte zhruba 10 až 12 dní, poté nechte na dva týdny tělo od alobalu odpočinout. Bolest by měla zmizet. Pokud se tak nestane, opakujte léčbu.

Zmírnění bolesti od popálenin

Alobal je možné využít i pro zklidnění popálenin. Čerstvé popáleniny opláchněte studenou vodou a osušte je měkkým hadříkem. Poté aplikujte tenkou vrstvu léčebné masti, kterou přikryjete sterilní gázou a to celé zabalíte do alobalu a následně zajistíte obvazem. Užívejte tak dlouho, než vás bolest přejde.

Fantomové bolesti

alobalPokud jste nedávno podstoupili amputaci končetiny a trápí vás fantomové bolesti, alobal vám pomůže vyřešit váš problém. Zabalte do alobalu místa, která vám vyvolávají fantomové bolesti. Zajistěte lékařským obvazem a nechte působit, než bolest odezní.

Zahřejte se

Jste prochladlí a bojíte se, že budete nemocní? Nebo už máte chřipku a nemůžete se jí zbavit? Použijte hliníkovou fólii, která vám zahřeje chodidla. Zabalte si nohy do alobalu v několika vrstvách a nechte působit zhruba hodinu. Poté alobal odstraňte a nechte dvě hodiny nohy dýchat. Následně opakujte postup. Během pár dnů se zbavíte chřipky na velmi dlouhou dobu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button