Péče o těloPřírodní léčba

Nedostatek železa vás může připravit o vlasy. Jak to napravit?

Jedna věc, která definuje každou ženu, jsou její vlasy. Mít krásné a zdravé vlasy vyžaduje hodně pozornosti. Spousty žen má problém spojený se ztrátou vlasů nebo s jejich pomalým růstem. Úbytek vlasů bývá často provázán s nedostatkem železa. Existuje mnoho farmaceutických ošetření, které slibují rychlejší růst vlasů. Dnes si však povíme o přírodním léku, který je jednoduchý na přípravu a je velmi levný.

Přírodní maska, která dodá vašim vlasům lesk a sílu

K výrobě přírodní masky potřebujete:železa

  • 3 lžíce skořice
  • 6 lžic medu
  • 6 lžic olivového oleje

Příprava je velmi jednoduchá. Stačí dodržet jen pár zásad. Nalijte olivový olej na pánev a zahřejte ho na mírném ohni. Přidejte zbytek přísad a pořádně promíchejte. Ujistěte se, že směs není přehřátá. Pokud má maska přijatelnou teplotu, aplikujte ji na pokožku hlavy a nechte působit zhruba hodinu. Po uplynutí doby si umyjte vlasy teplou vodou. Tento postup opakujte třikrát týdně. Výsledky se dostaví již po prvním týdnu.

Důvody proč vám vypadávají vlasy

Důvodů proč vám vypadávají vlasy, může být několik. Níže vám přinášíme nejčastější příčiny slabých a lámajících se vlasů.

Nedostatek železa

Když není dostatek železa v krvi, může se stát, že začnete ztrácet vlasy. Je dobré vědět, že ženy během menstruace mají nízkou hladinu železa v krvi. Z toho důvodu si dopřávejte stravu bohatou na železo.

Pomalá činnost štítné žlázy

Pomalá činnost štítné žlázy může způsobit hormonální poruchy, které vedou k vypadávání vlasů.

Zdravotní stav

Špatná strava, nedostatek vitamínů a bílkovin nebo jiné zdravotní potíže mají velký vliv na růst silných a zdravých vlasů. Pečujte o své zdraví a nečekejte, že se za vás problémy vyřeší.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button