Péče o těloPřírodní léčba

Vypláchněte ústa po dobu třiceti sekund tímto malým zázrakem a odstraníte tak zubní kámen i plak ze zubů!

Zubní kámen je nažloutlý či nahnědlý a hromadí se na povrchu našich zubů, v blízkosti dásní. Obvykle ho způsobuje několik faktorů a je mezi nimi i špatná ústní hygiena. Vždycky se to musí nějakým způsobem řešit, ovšem my vám ukážeme nějaké přírodní prostředky, kterými je možno zubní kámen odstranit přirozeně a aniž byste museli navštívit tolik obávaného zubního lékaře.

Lněná semínka

Můžete žvýkat lžíci lněných semínek. Poté použijte kartáček a vyčistěte si zuby, aby vám nikde neulpívala semínka. Poté si vypláchněte ústa vodou a výsledky budou patrné. Lněná semínka zuby přirozeně vyleští a snadno se tak odstraní zubní kámen.

Mořská sůl

Také mořská sůl pomáhá. Vezměte malé množství mořské soli, dejte ji na zubní kartáček a čistěte si zuby. Vypláchněte ústa vodou. Tento postup opakujte dvakrát až třikrát týdně, abyste dosáhli co možná nejlepších výsledků. Mořskou sůl můžete využít také jako přírodní ústní vodu. Vezměte sklenici vody, dejte do ní půl lžičky mořské soli, zamíchejte a vypláchněte ústa. Mořská sůl má skvělé antibakteriální vlastnosti, které eliminují problémy, jako zápach z úst. Pomáhá také vybělit zuby. Umí zuby leštit a odstraňuje tak nahromaděný plak na nich.

Návštěva zubního lékaře

I když existuje řada přírodních metod, jak si pomoci ke krásným bílým a vyčištěným zubům, pravidelná návštěva zubního lékaře je důležitá. Ten se stará o vaši ústní dutinu, která bude díky němu bez jediného kazu a problému. Navštívit byste jej měli minimálně jednou za šest měsíců. Zubní lékař rozpozná problémy a může včasným zásahem pomoci v jejich šíření.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button