OstatníPéče o těloZdravé tipy

Pročistěte si tepny pomocí jediného ovoce!

Zahraniční žurnál zaměřený na aterosklerózu přináší nový vědecký výzkum, který uzákoňuje granátové jablko jako způsob, jak zvrátit základní patologii, která je spojována s kardiovaskulární mortalitou. Shromažďování tukových materiálů působí enormní ztluštění koronárních tepen, ucpává je a je známo jako ateroskleróza.

 

Síla granátového jablka

Granátové jablko je ovoce, které přináší spoustu úžasných věcí, které jsou pro lidské tělo prospěšné. Umí zvyšovat krevní tok v kardio systému, napomáhá snižovat podráždění a hypertenzi. Jde o přírodní produkt, který pomáhá při snížení triglyceridů a chrání také před infarkty a dalšími problémy. Jak zužitkovat granátové jablko? Přinášíme 12 způsobů, jak na to!

  • snižuje ucpávání žil
  • snižuje negativní hladinu LDL cholesterolu v krvi
  • je prevencí v nádorových onemocněních
  • granátové jablko obsahuje vitamín C a bojuje tak proti mnoha onemocněním
  • má zmírňující vlastnosti, pomáhá snižovat infekce
  • zabraňuje zahušťování krve
  • výzkum prokázal, že důsledné využívání granátového jablka umí životaschopně bojovat proti rakovině prostaty, rakovině prsu a také proti cukrovce
  • pomáhá obnovovat játra poté, co byla poškozena
  • granátové jablko chrání DNA, protože obsahuje fytonutrienty
  • je užitečné pro zdravé zuby, antibakteriální sloučeniny pomáhají v předcházení zubnímu plaku
  • pití šťávy z granátového jablka v těhotenství chrání mozek miminka během těžkých a traumatických porodů

Kvalita je důležitá

Věnujte velkou pozornost při samotném výběru granátového jablka. Slušná kvalita znamená, že sáhnete po plodu, který je nepoškozený, bez řezů a dalších nedostatků. Je nutno je ukládat na chladném místě a to maximálně na jeden měsíc. Bude-li plod granátového jablka ve správném chladu, může vydržet až dva měsíce.

Jak jej zpracovat?

První věc, kterou musíte udělat, je rozseknout plod na čtvrtiny. Dejte jej slupkou nahoru a z každé čtvrtky získáte semínka. Semínka je možno jíst syrová, nebo je můžete využívat také pro sladké recepty nebo pro saláty.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button