OstatníPéče o tělo

10 příznaků, které mohou poukazovat na parazity v těle

Světová zdravotnická organizace (WHO) uvedla, že existuje víc než 3,5 miliard lidí, kteří mají stejnou parazitickou infekci. Každý organismus, který se živí a žije v jiném organismu, se nazývá parazit. Takový parazit využívá živiny z těla a tím způsobem poškozuje organismus. Existuje mnoho druhů a forem parazitů, které mohou v lidském těle žít a přežívat. Nejčastěji se takovýmto parazitům daří v lidských střevech. A tito parazité pak škodí vašemu zdraví a tělu obecně.

Co vše mohou způsobovat?

Celkově škodí vašemu organismu a zdraví. Mohou ubírat vašemu tělu jídlo, což může způsobit, že bude tělo hladové a vy budete jíst stále víc a víc. Můžete také hubnout a to bez příčiny. Jiné typy parazitů zase mohou ubírat tělu živiny a minerály, mohou ubírat tělu červené krvinky, což následně může vést k anémii. Přinášíme deset příznaků přítomnosti parazita v těle a také způsob, jak je eliminovat.

  • Únava, vyčerpání, deprese či časté pocity apatie
  • Průjem. Paraziti obvykle bývají ve střevech a to může způsobit řadu problémů ohledně břišních problémů
  • Kožní problémy jako například suchá kůže, ekzém, vyrážky, kopřivka, papulární léze nebo vředy
  • Problémy s náladou a úzkostí, cítíte se nervózní, objevují se výkyvy nálad, které nemají jasnou příčinu. Mohou se objevovat také například deprese a časté zapomínání.
  • Problémy se spánkem. Spánek je nepravidelný, objevuje se nespavost nebo také skřípání zubů během spánku.
  • Potlačení chuti k jídlu a tím pádem následná ztráta hmotnosti. Objevit se může neustálý hlad, úplná ztráta k jídlu, dlouhodobá obezita, pravidelné přírůstky hmotnosti nebo také opak, nemožnost přibrat, i když se snažíte.
  • Problémy se svaly a klouby, objevuje se svalová bolest, bolest kloubů, svalové křeče, necitlivost nohou nebo rukou, bolest v oblasti pupíku, bolesti srdce či artritická bolest.
  • Anémie s nedostatkem železa
  • Problémy s reprodukcí, PMS, cysty a fibroidy, problémy s prostatou, menstruační problémy, zadržování vody a infekci močových cest
  • Syndrom dráždivého střeva, jde o jeden z nejběžnějších příznaků parazitů v lidském těle. Střevní paraziti se fixují na stěny střev, což způsobuje zánět ve střevech.

Jak zjistit, zda máte v těle parazity?

Chcete-li zjistit, zda i ve vašem těle se objevují paraziti, můžete zkoumat stolici. Nejlepší věcí je, abyste se obrátili přímo na lékaře, který provede správné testování. Díky tomu zjistíte, zda máte opravdu parazita v lidském těle a také, jaká parazitická infekce to je. Cukr a další věci, které je možno přeměnit na cukr jsou problém, jelikož právě cukr je oblíbené jídlo parazitů. Můžete se vyhnout cukrům a jiným produktům jako například zpracované maso. Přestanete tak krmit parazity.

Odstraňte z těla parazity

Nejlepší způsob, jak odstranit parazity z vašeho těla je využívání bylin a potravin, které parazity nebudou podporovat, ale naopak se je budou snažit vyhostit. Paraziti nemají rády papáju, semínka z granátových jader, dýňová semínka, ananas, kokosový olej, aloe vera, zelí, ostružiny, zázvor. Konzumujte tyto produkty co možná nejvíce. Pro vyhoštění parazitů z vašeho těla je dobré jíst víc vlákniny.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button