Péče o těloPřírodní léčba

Jak tělo očistit od parazitů?

Zdraví je důležitý faktor pro váš běžný život, mohou se objevovat různé příznaky a problémy, které poukazují na to, že se v lidském těle něco děje. Něco, co je třeba ihned řešit, než se problém stane vážnější. Máte pocit, že je něco v těle špatně? Objevujete příznaky, které poukazují na fakt, že se v těle mohli usídlit paraziti.

Nejčastější příznaky:

  • Bolesti kloubů a svalů
  • Časté infekce včetně kvasinkových infekcí
  • Časté nachlazení
  • Úzkost, nervozita a deprese
  • Problémy s trávením
  • Zácpa, průjem, plynatost
  • Problémy se spánkem
  • Tmavé kruhy pod očima
  • Různé kožní problémy jako akné, ekzémy, vyrážky, kopřiva a podobně
  • Závratě, mozková mlha a podobně

Objeví-li se nějaký z těchto varovných signálů, je dobré mít se na pozoru. Přeci jen v těle mohou být paraziti a to chce určitě začít ihned řešit. Je na čase zaměřit se na svou stravu a další věci. S pomocí těchto rad můžete odstranit z těla parazity.

Zaměřte se na probiotika, HCI a trávicí enzymy

Všechny tři jsou pro eliminaci parazitů kritické. Potřebujete se zbavit nepříjemných parazitů, které vám mohou znepříjemňovat život.

Omezte zpracované potraviny

Je dobré konzumovat správně uvařené bílkoviny, tedy ryby, organické maso, volně žijící kuřata nebo také vejce. Proteiny poskytují aminokyseliny, které jsou potřebné k posílení tkání a ke zvyšování imunity. Omezte konzumaci zpracovaných potravin a zejména pak fast foody a tučné potraviny.

Zvyšujte příjem vlákniny

Rozpustná i nerozpustná vláknina je důležitá pro lidské tělo, mají skvělé detoxikační účinky, které mohou pomoci jednoduše odstranit z lidského těla parazity.

Odstraňte ze stravy cukr

Zaměřte se na stravu, minimalizujte či úplně odstraňte konzumaci čokolády, dezertů a jednoduchých cukrů. To znamená také cukr ze sladkých nápojů, ovocných šťáv nebo colových nápojů.

Nekonzumujte studené nápoje

Ty totiž lidskému tělu způsobují šok. Trávicí trakt se tak smršťuje a uchovává odpadní materiály v těle.

Vyhněte se mléčným výrobkům a lepku

Pro lepší odstranění parazitů z lidského těla je dobré se vyhnout mléčným výrobkům a všemu, co obsahuje lepek.

Dostatek beta-karotenu

Klinické studie naznačují, že vitamín A pomáhá lépe zvyšovat odolnost vůči průniku tkáně parazitickými larvami. Potraviny bohaté na vitamín A nebo beta-karoten mohou pomoci. Proto jej přidejte do stravy.

Důležitý zinek

Spolu s vitamínem A musíte v těle zvýšit také příjem zinku. Jde o důležitou látku, která pomáhá chránit tělo před parazity. Najdete jej v hovězím, krůtím nebo jehněčím mase, vejcích nebo dýňových semíncích.

Vyčistěte tlusté střevo

Důležitou roli může hrát také detoxikace a čištění tlustého střeva. Můžete provést domácí klystýr. Ten odstraní všechny toxické a odpadní látky z těla.

Rybí či lněný olej

Rybí a lněný olej je užitečný při odstraňování parazitů, protože mastné kyseliny jsou snadno absorbovány do těla. Poskytují tak tělu ochranu před těmito nevítanými návštěvníky. Navíc jsou důležité pro vitamín A, který je rozpustný v tucích.

Konzumace čaje

Popíjet můžete také jeden až dva šálky čaje denně. Jakého čaje? Mungwort zní jako hrozivá nemoc, ale jde o bylinu, která pomáhá k eliminaci parazitů v lidském těle.

Antiparazitní prostředky

Vyzkoušejte antiparazitické doplňky či prostředky. Může to být například brusinkový koncentrát a extrakt z grapefruitových semínek, Artemisia anuua, granátového jablka, máty peprné, bromelainu nebo jilmu. Brusinka je důležitá, protože organické kyseliny pomáhají odstraňovat parazity v těle. Umí rozložit proteinovou strukturu a stimulují tak uvolňování parazitního odpadu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button