DetoxikaceJídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Zázvorová voda – dobrý pomocník nejen při hubnutí

Máte pocit, že jste v poslední době získali pár kilogramu navíc? V oblasti břicha, boků to jde, podle vás vidět a oblečení vám není už tak dobré, jako tomu bylo předtím? Kilogramy navíc se na těle umí usídlit velmi rychle, zná to snad každý. Nemusíte se nijak zvlášť stresovat, pokud s kily navíc chcete zatočit, stačí se do toho „pořádně opřít“. Jak zhubnout, zbavit se nadbytečných kilogramů, které vás trápí?

Čas začít něco dělat

Hubnutí každý pojme svým způsobem, každému vyhovuje něco jiného. Někdo začne nesmyslně držet hladovku, začne s přísnými dietami a vším množným. Cvičí několikrát denně, pořádně nejí a využívají ještě „zázračné“ nápoje a léky. To pro lidské tělo není vůbec dobrá metoda, může mít vliv na vaše celkové zdraví. My vám nepřinášíme nápoj, který vám ihned pomůže. Nepřinášíme nápoj, díky kterému budete moci jíst to, co chcete, kdy chcete, budete moci konzumovat sladké dezerty, smažené věci a podobně.

zázvorová voda

Jde v podstatě o podpůrný prostředek, který může pomoci jen tehdy, když budete pravidelně dodržovat zdravý životní styl, tedy budete pravidelně cvičit a pohybovat se a zaměříte se na svůj jídelníček. Do něj je nutno zařadit libové maso, zeleninu, ovoce, pravidelné porce, celozrnné pečivo a naopak je nutno vyhnout se smaženým a tučným pokrmům, sladkým zákuskům a podobně.

Výhody zázvorové vody:

  • Odstraňuje přebytečný tuk z kritických partií
  • Pomáhá udržovat lidské zdraví

Ajurvéda tvrdí, že správné jídlo a pití zázvorové vody může udržet vaší váhu pod kontrolou. Výzkum, který byl publikován v časopise Journal of Science and Food of Agriculture ukázal, že potkani s nadváhou, kterým byl podáván gingerol, zhubli po třiceti dnech konzumace. Pokud to tedy funguje v tomto stádiu, možná to může mít vliv i na lidi.

Díky zázvorové vodě se můžete cítit sytí, pomůže vám správně trávit jídlo, které do těla dostáváte, a v konečném důsledku má také vliv na hubnutí, podporuje také metabolismus. Jak vlastně zázvorová voda pomáhá při hubnutí?

Zlepšuje trávení

Jeden z největších přínosů zázvoru a zázvorové vody je ten, že podporuje lepší trávení. Pomáhá vyvolávat pravidelné pohyby žaludku a střev. To znamená, že jídlo se v těle zpracovává lépe a snadněji do těla získáváte dostatečnou výživu tím, že si z jídla získává to, co potřebuje a co nepotřebuje, odstraňuje z těla.

Urychluje metabolismus

Zázvor pomáhá zvyšovat teplotu těla, pomáhá zvyšovat metabolismus a spalovat tak víc tuku. Zázvor je jedním z nejúčinnějších rostlin, které pomohou přirozeně zhubnout a jeho termogenní vlastnosti jsou jedním z největších výhod.

Cítíte se sytí

Zázvor vám pomůže s pocitem sytosti, konzumovat zázvor nebo pít zázvorovou vodu může pomoci omezit nutkání se přejídat. Zázvor přírodně potlačuje chuť k jídlu a konzumace zázvorové vody je jedním z nejlepších způsobů, jak si pomoci při hubnutí. Mezi jednotlivými jídly nebudete mít hlad, potlačuje se chuť na něco sladkého a vůbec eliminují se chutě.

Skvělý antioxidant

Zázvorová voda obsahuje spoustu antioxidantů, což znamená, že pomáhá tělu zbavit se všech toxinů, které způsobují záněty a nemoci v lidském těle. Orgány fungují lépe a pomáhají snadněji a lépe spalovat tuky. Je to skvělý způsob, jak zajistit své zdraví.

Jak si tuto zázvorovou vodu připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1 šálek organického zázvoru
  • 1 organický citron
  • 2 a ½ šálku filtrované vody

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív dejte vařit vodu, oloupejte zázvor a nasekejte jej. Nechejte ho zahřát asi patnáct minut a následně nechejte vychladit. Vyjměte z vody zázvor, přidejte šťávu z jednoho citronu. Tuto sklenici zázvorové vody vypijte ráno na lačný žaludek a před každým jídlem.

Další výhody zázvorové vody

Zlepšuje průtok krve

Zázvor obsahuje hořčík a zinek, které jsou klíčové pro zlepšení krevního oběhu. Zázvor má navíc vlastnosti, které brání akumulaci špatného cholesterolu v játrech, což také může zabránit velkému počtu kardiovaskulárních problémů. Zázvor je také skvělým pomocníkem pro snížení horečky nebo nadměrného pocení.

Zlepšuje trávení

Zázvorová voda je ideálním pomocníkem pro problémy s trávením. Umí pomoci u nemocí jako porucha trávení, pomalý pohyb střev nebo zadržování tekutin. Zázvor má schopnost zabraňovat a léčit mnoho dalších problémů, umí snižovat například plynatost.

Posiluje imunitní systém

Jak citron, tak zázvor má velké množství složek, které posilují imunitní systém. Díky tomu pomáhá odvrátit nachlazení, léčí respirační potíže, pomáhá navrátit ztrátu hlasu, léčí infekce a mnoho dalšího.

Brání nachlazení a chřipce

Zázvor má antibiotické vlastnosti, které mohou účinně působit na problémy s chřipkou nebo nachlazením. Kořen zázvoru byl po staletí používán zejména na asijském kontinentu a to jako silný přípravek na léčbu chřipky, nachlazení nebo kašle. Univerzita v Marylandu také potvrzuje tuto výhodu a díky výzkumu zjistila, že zázvor může snížit příznaky nachlazení a chřipky u dospělých jedinců.

Snižuje bolesti kloubů

Zázvor má důležité protizánětlivé vlastnosti, které pomáhají mimo jiné snižovat také bolest a záněty kloubů, stejně jako další časté nemoci.

Brání rakovině

Gingerol je sloučenina, která se nachází v zázvoru. Vědecká obec jí začala brát v patrnosti jako možný protirakovinný prostředek. Ukázalo se, že je možným řešením v potlačení proliferace a invaze rakovinných buněk, brání abiogenezi v nádorech. Kořen zázvoru indikuje apoptózu rakovinných buněk, což může pomoci při boji proti této nemoci.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button