Jídlo a stravováníOstatníPřírodní léčbaZdravé tipy

Konopí jako lék proti rakovině. Zjistěte jak funguje a proč byste jej měli používat i vy

Možná je to dost těžko uvěřitelné, ale to, co zákon zakazuje jako nelegální drogu je ve skutečnosti silným lékem, který vás dokáže zbavit řady chorob včetně tolik obávané rakoviny. Je to vůbec možné?

Přední vědci již dlouho tvrdí, že konopí má i přes špatnou pověst skvělé účinky na posílení imunitního systému. Provedené pokusy na myších prokázaly, že konopí obsahuje látky, jež dokáží zničit rakovinné buňky a zároveň neovlivní ty zdravé.

Existují lidé, kteří tvrdí, že se díky používání konopí vyléčili z rakoviny žaludku, prostaty, prsu nebo plic. Zároveň je ale i řada takových, kteří v léčbu konopím vkládali velké naděje a nestalo se vůbec nic. Zřejmě účinné látky nepůsobí na každého pacienta stejně a také záleží na fázi onemocnění.

Každopádně lze ale konstatovat, že konopí pozitivně ovlivňuje průběh léčby rakovinového onemocnění:

  • Eliminují bolest a působí protizánětlivě.
  • Zmírňují nevolnosti, závratě a nechutenství.
  • Podporují funkce imunitního systému.

Mimo jiné ale působí na celou řadu dalších oblastí v našem těle a léčí i tam, kde tradiční medicína zaostává nebo si neví rady:

  • Léčí zelený zákal. Používání marihuany snižuje nitrooční tlak, a tak dokáže zpomalit progres nemoci.
  • Zvyšuje kapacitu plic. Oproti tabáku, který plíce ničí, jim prý marihuana pomáhá! Výsledky výzkumu naznačují, že je tomu skutečně tak a kouř z konopí není zdaleka tak škodlivý jako ten tabákový.
  • Pomáhá regulovat epileptické záchvaty. THC, které je součástí marihuany, reguluje mozkové synapse, které jsou odpovědné za vznik epileptických záchvatů.
  • Snižuje příznaky Dravetova syndromu. Dravetův syndrom je jednou z forem epilepsie. Záchvaty se objevují i několiksetkrát do týdne. Výzkumy ukázaly, že léčba konopím dokáže jejich počet dramaticky snížit.
  • Bojuje proti úzkostem. Jednou z výhod používání konopí je i celkové zklidnění organismu a zlepšení psychického stavu. Pozitivně působí zejména lidi trpící úzkostnými poruchami.
  • Reguluje bolest při roztroušené skleróze. Pacienti trpící tímto onemocněním mohou často trpět bolestivými stahy svalů. Použití marihuany tyto křeče dokáže zmírnit a výrazně tak zvýšit kvalitu života pacientů.
  • Léčí zánětlivá onemocnění střev. Typicky lidem trpícím Crohnovou chorobou dokáže ulevit od nepříjemným projevů choroby jakými jsou průjmy, zvracení či bolesti žaludku.
  • Přirozeně ovlivňuje metabolismus. Přispívá ke správné přeměně cukrů a udržuje lidský organismus v optimální kondici. Lidé užívající marihuanu jsou v průměru štíhlejší a lépe se jim daří udržovat optimální hmotnost.

Jedinečné látky, které ničí rakovinu

Marihuana obsahuje dvě důležité složky. Je to delta-9-tetrahydrokanabinol (THC) a kanabidiol (CBD). Tyto dvě látky prokazatelně likvidují rakovinné buňky. Zničí je tak, že jim zablokují přístup k živinám. Buňky se tedy dále nemohou množit a postupem času odumírají.

Je tedy možné nahradit tradiční léčbu spočívající většinou v chemoterapii léčbou s konopím? Ano, i ne. Jak již bylo řečeno, účinné látky obsažené v konopí působí na různé lidi různě. Někteří lidé na ně navíc mohou být přecitlivělí a mohou jim způsobovat stavy podobné drogovému rauši.

V každém případě je ale možné zapojit léčbu konopím jako podpůrnou alternativu standardním postupům. To třeba znamená zařadit do své stravy preparáty obsahující výtažky z konopí a zároveň stále pravidelně absolvovat předepsanou léčbu.

Konopí ano, ale jen s vědomím lékaře

Marihuana by vám měla pomoci zbavit se alespoň doprovodných projevů chemoterapie a dost možná i pomůže v zastavení šíření rakovinných buněk. V každém případě o svém záměru využívat k léčbě konopí informujte svého lékaře. A to nejen proto, aby vás případně upozornil na nebezpečné kontraindikace, ale především proto, že jen lékař vám může přípravky obsahující konopí předepsat. V opačném případě porušuje zákon!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button