Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Zázvorový zábal – Odstraní hlen z plic během jedné noci a zastaví ošklivý kašel

Kašel, kýchání, nachlazení, to vše lidskému tělu neprospívá. Navíc to samozřejmě je nepříjemné, lidské tělo je vyčerpané, unavené. Lidé se vás straní, protože jste nemocní a oni to do vás nechtějí chytit. Nemoc vás vyřadí z provozu, pokud máte děti, je to také nepříjemné, jste s nimi doma a díváte se na ně, jak jsou nemocné.

Kašel během noci

Kdo by to neznal, chcete si v klidu lehnout, vyspat se a dopřát tělu tolik potřebný odpočinek, který je během nemoci obzvláště důležitý, ale kašel vám to neumožní. Dusí vás a dráždí po celou noc. Malé děti mají slabší imunitní systém, kašel je ovlivňuje, nejsou schopni dobře bojovat proti chladu a dalším bacilům. Jsou proto náchylnější k nemocem.

Lék na kašel

Máte-li kašel, lékař vám pravděpodobně předepíše sirup proti kašli. Většina z nich si myslí, že je to nejlepší řešení. Nicméně farmaceutické řešení kašle může mít negativní dopady na lidské zdraví obecně nebo může způsobovat dlouhodobé komplikace. Nejčastější negativní účinky, které se mohou v důsledku léčby vyskytovat jsou třeba bolest hlavy, nespavost nebo migréna. Dvě nejběžnější přísady, které najdete v sirupu proti kašli je kodein a dextromethorfan.

Přírodní složky

Je dobré vědět, že přírodní složky jsou pro lidské tělo dobré, nezanechávají negativní a nepříznivé účinky. Přírodní složky, které obsahují surový med nebo stejné jiné účinné látky jsou výhodnější a lepší. Zkuste například kombinaci zázvorového zábalu a medu. Předchází kašli a pomáhá jej léčit.

Postup:

  • 1 lžíce čerstvého zázvoru nebo zázvorového prášku
  • Mouka
  • Olivový olej
  • Surový med
  • Ubrousek
  • Náplast
  • Gáza

Jak zázvorový zábal připravit?

Je to velmi jednoduché, stačí jednotlivé ingredience smíchat! Smíchejte med a mouku, přidejte olivový olej a zázvor, znovu vše pečlivě smíchejte, aby vznikla směs. Dejte výslednou směs na ubrousek, poté zabalte gázu okolo něj. Připevněte na prsa a přelepte náplastí. Následně už necháváte působit.

Jak aplikovat?

V případě, že budete připravovat zázvorový zábal pro vaše dítko, měli byste mu dát zábal tři hodiny před spaním. Dětem to postačí. Dospělí mohou mít tento zázvorový zábal na sobě po celou noc. Se zázvorovým zábalem se budete potit víc, než je obvyklé. Připravte se na to. Zázvorový zábal nemá žádné negativní účinky, nijak vašemu tělu neškodí. Ovšem musí být připravený pečlivě, zejména pak pro děti, protože mají jemnější kůži než dospělí.

Jeden z příběhů

Rachel Lim se podělila o svůj příběh na sociální síti. I ona tento zázvorový zábal vyzkoušela. Zázvorový zábal připravila pro své dítě a říká, jak úžasné výsledky to mělo. Pozměnila maličko recept a použila alobal. Také použila kokosový olej namísto olivového oleje a zázvor dala do mixéru. Na svém facebookovém profilu uvedla, že její dítě stále kašle, obvykle dvě až tři hodiny před spaním. Potom přiložila zázvorový zábal na hruď svého dítěte. To mělo úžasné výsledky!

Skvělá pomoc!

Její dítko je v pořádku, nemá vůbec co vykašlávat, bazální přetížení zmizelo. Zázvorový zábal ulevil dítěti a to pouze za pár hodin. Med a zázvor se používají také u vážných zdravotních problémů. Zázvorový zábal je skvělý a také hojně využívaný. Stačí je vyzkoušet!

I vy nebo vaše děti mohou vyzkoušet tento úžasný a jednoduchý recept, který má opravdu skvělé účinky! Jednoduše jej připravíte, za pár minut je hotový a prospěšný lidskému zdraví. Nemá žádné negativní účinky, je vhodný nejen pro dospělé, ale také pro děti. Vyzkoušejte i vy tento jednoduchý a snadný recept a uvidíte, jaké úžasné účinky má!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button