OstatníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Konzumujte česnek s medem a uvidíte, co se s vaším tělem stane

Příroda léčí, to víme. A nejen duši, kdy se jdete do přírody projít, nasáváte úžasnou a jedinečnou atmosféru, ale i to, co příroda sama přináší. Rostliny, květiny, plody a podobně. To všechno pomáhá v době, kdy vám není úplně do smíchu, a potřebujete pomoc. Přírodní léčba je mnohem lepší než léky a různé chemické látky.

Prazvláštní kombinace

Někdo si možná řekne, že kombinace česneku a medu vypadá a hlavně zní divně. Česnek používáme do jídel, aby bylo kořeněnější a mělo lepší chuť. Medem naopak vše sladíme, čaje, jídlo i dezerty. A právě tato kombinace je úžasnou bombou, umí skvěle posílit imunitní systém každého z nás a co víc, pomáhá udržovat lidské tělo silné a zdravé.

Jaké plusy má česnek?

Asi nejvíce se s česnekem setkáváme v kuchyni, kdy se přidává do jídla, ochutí jej. Česnek je však také jedním z největších antioxidantů, který má opravdu dlouhý seznam přínosů pro lidské zdraví. Česnek obsahuje látku, která se jmenuje allicin. Tato látka je velmi nápomocná při snižování cholesterolu, srážení krve a také umí velmi dobře bojovat proti mikrobům či rakovině.

Česnek je skvělý, obsahuje mnoho živin, má malý obsah kalorií. Navíc obsahuje také vitamín C, vitamín B6, vlákninu, selen a také mangan. Česnek umí pomáhat v boji proti infekcím, jde o přírodní posilovač vašeho imunitního systému. V mnoha studiích bylo zjištěno, že denní konzumace česneku umí snížit nákazu a nemoci zhruba o 64 %.

Výhody surového medu

Med je skvělým pomocníkem při mnoha problémech, umí pomoci při nachlazení, bolesti v krku. Má také účinky na hubnutí, obsahuje antioxidanty, brojí proti volným radikálům a mnoho dalších a dalších účinků. Je napěchován minerály jako zinek, železo, draslík, vápník, hořčík, fosfor, selen, antioxidanty a enzymy.

Med obsahuje také vitamín B, niacin, thiamin nebo riboflavin. Komerčně se med často těžce zpracovává a právě nadměrné teplo ničí přirozené enzymy, vitamíny a minerály. Lepší je surový med, který je bohatý na vysoký počet nutričních hodnot. Navíc má zdravý glykemický index, takže tělu pomáhá v lepším trávení.

Surový med pomáhá také snížit hladinu cholesterolu díky spoustě vitamínů a minerálů. Má skvělé antioxidační a antibakteriální vlastnosti, které pro lidské tělo umí udělat hotové zázraky. Zkombinujte česnek s medem. Přinášíme vám návod, jak si tento skvělý přírodní prostředek připravit a posílit tak imunitní systém.

Ingredience:

  • Malá sklenice s víkem
  • 3 až 4 stroužky česneku
  • 1 šálek surového medu

Postup:

Odstraňte hlavičky česneku od jednotlivých stroužků, ale pozor – neodstraňujte vnější vrstvu stroužku. Vezměte sklenici, dejte do něj stroužky. Následující krok je přidat med. Nalijte přes stroužky med a to do doby, než jsou všechny stroužky pokryté medem a ponořené. Následně uzavřete a nechejte směs působit několik dní při pokojové teplotě nebo v lednici. Následně ochutnejte.

Přínosy přírodního léku

Chcete-li získat co největší možné přínosy pro lidské zdraví z česneku, pak se doporučuje využívat česnek surový. Teplo může decentralizovat účinnou látku allicin, což pak snižuje jeho hojivé vlastnosti. Můžete česnek rozdrtit, což pomůže zvýšit jeho výhody. Do tohoto receptu je možno přidat také listy tymiánu, které nápoji velmi dobrou chuť.

Jak lék konzumovat?

Pouze jedna lžička této skvělé směsi vám může pomoci tělo ochránit před nemocemi a vyléčit se. Jedna lžíce denně ráno před snídaní je dobrá pro podporu vašeho imunitního systému. Začněte den s větším množstvím energie, vaše tělo bude fungovat na velmi dobré úrovni.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button