Přírodní léčbaZdravé tipy

9 problémů s kůží, které můžete ošetřit s tea tree olejem

Tea tree olej je jedním z nejrozsáhlejších olejů vůbec. Vyrábí se ze stromu Melaleuca, který se nachází v Austrálii. Jeho použití je opravdu napříč spektrem nemocí, můžete jej využít na spoustu problémů a potíží. Má přirozené protizánětlivé, antiseptické, antimikrobiální a antibakteriální vlastnosti. Tea tree olej pomáhá na spoustu problémů s pokožkou.

Síla tea tree oleje

Jestliže i vy chcete vyzkoušet, kde všude tento malý zázračný olejíček pomáhá, pak s chutí do toho! Je důležité vybírat ten správný olej. Hledejte takový, který je 100% čistý tea tree olej, můžete najít spoustu náhražek, které pro léčebné účinky nejsou to pravé. Investujte do tohoto olejíčku a uvidíte, jak moc vám vaše tělo a zejména pokožka poděkuje. Přinášíme několik důvodů, proč je dobré tea tree olej používat.

Pomoc pro akné

Jedním z nejběžněji používaných olejů je tea tree olej. Najdete jej dnes v mnoha produktech, které pečují o pleť, je totiž považován za jeden z nejefektivnějších domácích pomocníků. Skvěle pomáhá léčit akné. Jedna studie dokonce zjistila, že tea tree olej je stejně účinný jako benzoylperoxid, ale bez souvisejících negativních vedlejších účinků, které mohou lidem ublížit. Vyrobte si domácí tea tree olej směs. Smíchejte pět kapek čistého tea tree oleje se dvěma lžičkami surového medu. Aplikujte na obličej a nechejte jednu minutu působit. Poté opláchněte.

Ekzémy

Jde o přetrvávající stav pokožky, která může mít za následek těžkou vyrážku nebo suchost pokožky, která pak může svědit. Dokonce se mohou objevovat puchýřky, které vás nutí k neustálému škrábání. Antiseptické vlastnosti tea tree oleje pomáhají uklidnit svědění pokožky, pomáhá léčit pokožku a bránit dalšímu poškození. Má protizánětlivé vlastnosti, takže pomáhá snižovat zánět. Pokud dojde k infekci, mohou antibakteriální sloučeniny bojovat proti infekcím a zabránit šíření infekcí. Vyléčit ekzém můžete s pomocí této léčebné směsi. Smíchejte dvacet kapek tea tree oleje s kokosovým olejem a směs rozetřete na postiženou oblast dvakrát denně.

Bradavice

Olej z tea tree pomáhá léčit bradavice, protože obsahuje antivirové a antiseptické vlastnosti, které bojují proti viru. Obsahují silný antimikrobiální prostředek, který je známý jako terpinen-4, skutečně napadá HPV, které způsobují bradavice. Tea tree olejíček napomáhá zastavit jejich růst, vysuší je a tak bradavice přirozeně odpadne. Při odstraňování bradavic si umyjte ruce a oblast okolo bradavice. Poté na ní aplikujte kapku čistého tea tree oleje. Umístěte na místo obvaz a nechejte působit alespoň osm hodin, ideálně přes noc. Ráno odstraňte a místo vyčistěte. Celý proces opakujte, dokud bradavice zcela nezmizí.

Vředy

Olej z tea tree je velmi účinný proti mnoha vředům, bojuje také proti infekci zlatým stafylokokem, která může odolávat také některým antibiotikům. Zřeďte tea tree olej s mandlovým olejem, aplikujte na bavlněný tamponek a aplikujte na vřed několikrát denně.

Zarudnutí, podráždění

Tea tree olej pomáhá snižovat zarudnutí a podráždění, které je způsobeno spálením nebo holicím strojkem. Smíchejte několik kapek tea tree oleje se dvěma polévkovými lžícemi s vilínem virginským. Použijte bavlněný tamponek a aplikujte na postiženou oblast.

Rány a infekce

Objeví-li se rány nebo infekce, pak vyzkoušejte tea tree olej s levandulovým esenciálním olejem. Jde o domácí skvělou mast. Nejdříve důkladně ránu očistěte vodou a peroxidem vodíku. Poté vezměte dvě kapky tea tree oleje, levandulového oleje a jojobového oleje. Aplikujte na ránu, zakryjte obvazem a zabráníte tak infekci.

Atletická noha

Pomáhá zabíjet bakterie, které způsobují atletickou nohu. Smíchejte tea tree olej s arrowroot práškem, jedlou sodou a máte hotový přípravek na léčbu atletické nohy. Smíchejte ¼ šálku arrowroot prášku, ¼ šálku jedlé sody a 20 kapek tea treee oleje. Promíchejte do jemné směsi bez hrudek a aplikujte prášek na suché nohy dvakrát denně.

Psoriáza

Způsobuje podráždění kůže, což může být bolestivé. Olej z tea tree oleje je přirozený protizánětlivý prostředek, který pomáhá uklidnit symptomy psoriázy a brání tak jejímu šíření. Smíchejte deset kapek tea tree oleje, dvě polévkové lžíce roztaveného kokosového oleje. Tuto směs aplikujte na postižené oblasti dvakrát až třikrát denně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button