CvičeníJídlo a stravováníKrása

Vypracujte si křivky. V módě už není vychrtlá postava, ale ženské tvary

Odedávna se přeci na ženách cenily jejich tvary a křivky a ne plochý hrudník a trčící kosti. V žádném případě by se ale tento trend neměl přehoupnout zase k opačnému extrému. Ženy s nadváhou by se rozhodně neměly schovávat za to, že plus size je nyní v módě, ale skutečně dbát o své zdraví a dosáhnout ideální váhy.

Postava přesýpacích hodin

Za ideál lze označit tzv. postavu přesýpacích hodin, kdy je tělo souměrné a šíře hrudníku plus minus odpovídá šíři boků. Pas je úzký, ideálně o 20 cm užší než hrudník. Jsou to zase jen čísla, ale takto nějak se dá popsat zdravý ideál, který má vše, co má žena mít, a zároveň nikde nic nepřebývá. Jenže když se rozhlédneme po ulicích, jen málokdo se může tímto ideálním tvarem pyšnit.

Dosáhnout jej totiž není tak snadné, jak by se mohlo zdát a vyžaduje to dávat si pozor nejen na to, co jíme, ale také správně cvičit a postavu tvarovat. Ani ta nejsouměrnější postava totiž nebude pěkná, pokud bude rozteklá. Ženské křivky by měly být zpevněné a vytvořené správným cvičením, nikoliv konzumací čokolády.

Tato postava je ideální především proto, že z pohledu genetiky i sociologie je žena s touto postavou vnímána jako nejvíce žádoucí. Důvody jsou následující:

  • Větší boky jsou jasným znakem toho, že žena dokáže bez potíží porodit a zajistit tak trvání další generace.
  • Ženy s větším poprsím jsou vnímány také jako plodnější a schopnější dobře si plnit mateřskou roli.
  • Podle vědeckých studií je trocha tuku v oblasti boků zdravější, než tuk okolo břicha.

Jak získat ty pravé křivky?

Získat dokonalé tělo je běh na dlouhou trať, ale u nikoho to není dopředu ztracené. Jen je třeba vědět, jak na to. Inspirovat se můžete těmito tipy:

Poznejte svůj typ postavy

Základem je vědět, jakou máte postavu a jaké jsou vaše problémové partie. Jste hubená, ale schází vám jakékoliv křivky? Máte příliš tuku v oblasti břicha? Potřebujete posílit a zpevnit nohy? Odpovědi na tyto otázky vám dají dobrou výchozí pozici, odkud se dá začít.

Správná strava

Nejtypičtější problémem je nadbytek tuku v oblasti břicha. To většinou indikuje, že nejíte příliš zdravě a dopřáváte si velké množství rafinovaných cukrů. Zkuste svou stravu očistit od bílého pečiva a sladkých pochoutek a zaměřte se na větší konzumaci bílkovin. Pokud chcete trochu mlsat, dejte přednost vysokoprocentní čokoládě.

Zapracujte na pase

Nejlépe zformujete postavu do tvaru přesýpacích hodin tak, že zeštíhlíte pas. Začnete tedy s posilováním břišních svalů a soustřeďte se především na šikmé boční svaly, které tvarují váš pas. Po každém cvičení nezapomeňte na protahování, aby se svaly nezkracovaly, ale naopak prodlužovaly a tvořily hezké křivky.

Posílit nohy

Na nohách je zase dobré zapracovat k vybudování větších svalů. Stehna i zadek by měla být pevná a vypracovaná. S tím vám dobře pomůže jak kardio cvičení, které spaluje tuky, ale také cílené posilování. Populárním cvikem jsou tzv. squaty nebo také zvedání pánve. Chcete-li svaly skutečně posílit, dejte si i nějakou zátěž. Jde-li vám jen o formování, pak cvičte s vlastní vahou těla a zaměřte se na více opakování.

A hlavní je – vytrvat! Když už se fo toho dáte, vydržte alespoň dost na to, abyste mohli vidět nějakou změnu. Tvarování těla začne až po několika týdnech, tak se na to nevykašlete předčasně.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button