Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Máte problémy s infekcí močového traktu? Pomůže přírodní lék!

Problémy s močovými cestami jsou nepříjemné a často působí bolesti. Infekce močových cest postihuje jejich část. Spojují se s tímto onemocněním symptomy jako bolestivé močení, nutkání k močení, častější močení a podobně. Může se objevovat také horečka, bolest v podbřišku a podobně.

Problémy s infekcí

Infekce močových cest se častěji objevují u žen než u mužů. Objeví-li se u vás, pak jednoduše jdete k lékaři a ten vám předepíše léky. S nimi se infekce snadno vyléčí. Nechcete-li do svého těla dostávat chemii, můžete sáhnout po přírodních lécích. Ty si dokonce můžete připravit i doma. Například jedlá soda a jablečný ocet se skvěle hodí k léčbě infekcí močových cest a to zejména v raných stádiích. Jde o skvělou alternativu k antibiotikům.

Většina infekcí močových cest je způsobena bakteriemi jako Escherichia Colli a Proteus Mirabilis, které žijí v zažívacím systému. Pokud se tyto bakterie dostanou do močového systému, mohou způsobit infekci. Infekce močových cest se může vyskytovat v jakékoliv části močového traktu.

Léčba infekce močových cest s jedlou sodou

Jedlá soda pomáhá vytvářet v močovém traktu alkalické prostředí. Bakterie se dále nebudou šířit. Jak si tento jednoduchý lék připravit v pohodlí domova?

Ingredience:

  • 1 šálek vody
  • ½ polévkové lžíce jedlé sody
  • šťáva z půlky citronu

Postup:

Do šálku vody přidejte půl polévkové lžíce jedlé sody a šťávu z půlky citronu. Tento skvělý lék využívejte dvakrát denně – ráno a před spaním. Celý postup doporučujeme dodržovat po dobu 5 dní.

Léčba močového traktu s jablečným octem

Jablečný ocet je bohatý na enzymy a minerály jako například draslík. Draslík zabraňuje šíření a růstu bakterií, které způsobují infekci močových cest. Kyselina octová v jablečném octu zabíjí ty špatné bakterie. Smíchejte 2-3 lžíce organického jablečného octa ve sklenici vody a pijte každé ráno.

Kombinujte

Můžete také obě složky zkombinovat a dosáhnete tak lepších výsledků. Jak na to?

Ingredience:

  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce organického octa
  • 1 sklenice vody

Smíchejte všechny ingredience, zamíchejte a popíjejte. Ideální je konzumace směsi dvakrát denně a to po dobu 5 dní.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button