Péče o těloPřírodní léčba

Jak s pomocí přírody léčit cukrovku?

Jak všichni víme, cukrovka je vážný metabolický stav, kdy člověk má zvýšenou koncentraci cukru v krvi. Jde o stav, který je velmi nebezpečný pro lidské tělo, vzniká v důsledku nedostatku tvorby inzulínu. Pokud nefungují buňky slinivky břišní a neprodukují inzulín, jde o diabetes 1. typu. Diabetes 2. typu je způsoben sníženou citlivostí tkání vlastního těla k inzulínu.

Cukrovka jako nemoc

Mnoho lidí cukrovku neřeší, neléčí, což je samozřejmě špatně. I moderní životní styl má velký vliv na cukrovku. Dnes je stále jasnější, že cukrovka je nemoc, která se musí léčit, jinak způsobuje zdravotní problémy. Je nutno změnit svůj životní styl, stravu a zvýšit také svou fyzickou aktivitu. Přinášíme vám recept na čaj, který může pomoci v prevenci, zvrácení a léčbě cukrovky. Jak na to?

Ingredience:

  • 20 gramů morušových listů
  • 20 gramů borůvkových listů
  • 40 gramů fazole navy
  • 20 gramů popence obecného (Glechoma Hederacea)

Postup:

Smíchejte všechny složky, následně vezměte tři lžíce této směsi a po dobu patnácti minut je vařte ve dvou šálcích vody. Vyjměte z hrnce a nechte odstát po dobu tří hodin. Jednu dávku konzumujte třikrát týdně.

Ingredience v receptu

Listy z borůvky – obsahují glykosidový extrakt, který se jmenuje rostlinný inzulín. Ten je velmi úspěšný v léčbě cukrovky. V tradičním léku jsou borůvkové listy velmi dobře ceněny, jsou doplněk k antibiotické terapii, zejména pro léčbu paratyfidního a dětského tyfu. Čaj z listů borůvky může pomoci během jednoho dne zabít bakterie břišního tyfu, které jsou zodpovědné za Paratyphus. To také znamená, že borůvkové listy můžou pomoci léčit zánět střev. Fytochemikálie, které v listech borůvky najdete, pomáhají uklidnit trávení, posilují játra, čistí je.

Morušový list – pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a zabraňuje tak vzniku cukrovce. Morušové listy obsahují sloučeniny, jež podporují vyváženou hladinu cukru v krvi. Tradiční čínská medicína používala listy moruše, aby vyvážila hladinu cukru.

Všechny ingredience v této přírodní směsi jsou bohaté na protizánětlivé, antioxidační a antidiabetické látky. Ty tuto směs činí skvělou pro léčbu cukrovky. Měli byste mít na paměti, že změna stravy a zvýšení fyzické aktivity jsou zásadní pro úspěšnou léčbu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button