Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

6 způsobů, jak snížit hladinu kyseliny močové s pomocí přírodních přísad

Vysoká hladina kyseliny močové v krvi je známá jako hyperurikemie. Tato situace může nastat buďto v důsledku zvýšení produkce kyseliny močové v těle nebo snížením vylučování skrz ledviny. To může vést k mnoha zdravotním problémům, které mají vliv na vaše zdraví a vaše tělo.

Zdravotní problémy

To všechno může vést k problémům jako dnavá artritida, což je ukládání krystalů kyseliny močové v kloubech, ledvinové kameny nebo až k selhávání ledvin. V nedávných studiích byly spojeny vysoké hladiny kyseliny močové v krvi s kardiovaskulárními chorobami a hypertenzí.

Mezi faktory, které mohou přispět k vysoké hladině kyseliny močové, patří jídelníček, který je bohatý na obsah purinů, nadměrná konzumace alkoholu, obezita, nedostatečná funkce ledvin, genetika, nedostatečná aktivita štítné žlázy a cukrovka. Mohou k tomu také přispět některé typy rakoviny, chemoterapie a další léky jako diuretika.

Když se v krvi objeví vysoká hladina kyseliny močové je nutno se s tímto problémem vypořádat. Existuje několik tipů a přírodních léků, které vám mohou pomoci snížit hladinu a zároveň jí kontrolovat. My vám přinášíme šest velmi účinných prostředků.

Jablečný ocet

Na lidské tělo má opravdu spoustu blahodárných účinků. Je také přírodní čistící činidlo, které pomáhá tělu eliminovat přebytečnou kyselinu močovou. Napomáhá také k obnově přirozené rovnováhy pH vašeho těla. Do sklenice vody dejte jednu čajovou lžičku surového organického a nepasterizovaného jablečného octa. Tuto směs doporučujeme popíjet dvakrát až třikrát denně. Postupně můžete zvyšovat množství jablečného octa až na dvě polévkové lžíce jablečného octa na sklenici vody. S touto metodou pokračujte až do snížení hladiny kyseliny močové.

Citronová šťáva

Citronová šťáva má alkalické účinky na lidské tělo, což je vynikající pro neutralizaci přebytku kyseliny močové. Mezitím vitamín C zvyšuje jeho účinky. Můžete doplnit do těla vitamín C a vyzkoušet šťávu z jednoho citronu. Tu přidejte do sklenice teplé vody a pijte ráno, ještě na prázdný žaludek po dobu několika týdnů.

Třešně

Třešně a jiné tmavé bobule obsahují chemikálie, které pomáhají snížit hladinu kyseliny močové. Kromě toho modré a fialové plody obsahují flavonoidy (známé jako antokyany), které pomáhají snižovat kyselinu močovou. A napomáhají také při léčbě zánětu a ztuhlosti. Konzumujte půl šálku třešní (asi 75g) po dobu několika týdnů. Také si můžete třešně přidávat do ovocných salátů nebo smoothie.

Jedlá soda

Jedlá soda je velmi účinná při snižování hladin kyseliny močové a také působí při bolesti dny. Pomáhá udržovat přirozenou alkalickou rovnováhu v těle a rozpouští kyselinu močovou, díky čemuž se snadněji dostává z těla pryč skrz ledviny. Smíchejte půl čajové lžičky jelné sody v šálku vody. Denně se doporučuje vypít čtyři šálky a to po dobu dvou týdnů.

Tento recept není dobré konzumovat déle, než dva týdny. Zároveň není vhodný pro lidi, kteří mají vysoký krevní tlak. Jste-li starší 60 let, pak pijte denně tři šálky této směsi.

Olivový olej

Používání extra panenského za studena lisovaného olivového oleje je přirozený způsob, jak odstranit všechny kyseliny či těžké toxiny, které zůstávají v lidském těle. Jde o zdravý tuk, který zabraňuje oxidaci cholesterolu ve vašich tepnách a současně působí jako přirozený protizánětlivý prostředek. Pravidelná konzumace pomáhá s příznaky hyperurikémie, zejména s pak se sníženou pohyblivostí kloubů. Smíchejte jednu lžíci olivového oleje se lžící citronové šťávy. Tuto směs pijte ráno na prázdný žaludek a to alespoň tři týdny.

Mladá pšenice

Šťáva z mladé pšenice je alkalický přípravek, který podporuje vaše tělo při rozkládání kyseliny močové. Tento nápoj je bohatý na vitamín C, chlorofyl a fytochemikálie, které pomáhají podpořit detoxikaci. Jde také o velmi dobrý zdroj bílkovin a aminokyselin jako alternativa ke konzumaci živočišných bílkovin. Smíchejte dvě lžíce šťávy z mladé pšenice s jednou lžíci citronové šťávy. Takto připravenou směs konzumujte na prázdný žaludek. Pijte každý den a to po dobu dvou týdnů.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button