OstatníPéče o tělo

VIDEO: Jak vzniká nádor a rakovinné buňky? Toto video vám to objasní!

Rakovina je velmi nebezpečná nemoc, která napadá organismus a likviduje jednotlivé orgány. Rakovinné buňky napadají buňky zdravé a ničí je. Jestliže máte podezření na nějaké onemocnění, je důležité v takovém případě na nic nečekat a co nejdříve navštívit lékaře, který provede vyšetření.

Následně, pokud se prokáže rakovinné onemocnění, je pak důležitá rychlá a účinná léčba. Přemýšlíte také nad tím, jak se rakovina vlastně tvoří? Jak rakovinné buňky napadají buňky zdravé? Sledujte následující video a dozvíte se více.

Tvorba rakoviny

Vědci z univerzity v Iowě ukázali s pomocí 3D nahrávky proces tvorby nádoru a také způsob, jak rakovinné buňky napadají ty zdravé. V tomto videu uvidíte, jak vznikají nádory rakoviny prsu. Není to o tom, že se buňky k sobě jen navzájem lepí a shlukují se. Rakovinné buňky se aktivně rozšiřují a rekrutují zdravé buňky. To je velmi složitý proces, který není vůbec pasivní. Nikdo neměl tušení, že se v tomto procesu některé buňky rozdělují a dostávají se přímo dovnitř jiných buněk. To popisuje David Salt, profesor biologie a jeden z autorů studie.

Vědci se domnívají, že tento objev bude pomáhat prohlubovat znalosti o tom, jak nádory léčit. Tento výzkum byl publikován v americkém časopise pro výzkum rakoviny „American magazine for cancer research“.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button