Péče o těloZdravé tipy

Vyzkoušejte olej jako lék, má mnoho pozitivních účinků

Technika těžby oleje je známá tisíce let. Ovšem teprve nedávno si získala širokou popularitu, a to zejména pak díky výsledkům, kterých dosahuje v bělení zubů a v osvěžení dechu.

Léčivé účinky

V Indii je tento postup využíván pro lékařské účely, díky němu se léčí mnoho bolestí a také onemocnění srdce. John Dular, z ájurvédské Medical Center in Boulder v Coloradu říká, že západní věda musí ještě ověřit výsledky této metody. Avšak vyplývá z toho, že by mohla mít celou řadu velmi pozitivních efektů.

Existuje mnoho důkazů, že je možno tímto způsoben nolejeutralizovat účinky toxinů a pesticidů v oleji. Olej může tyto látky extrahovat z tukové tkáně v těle. Kromě jiného také studie poukazují na to, že tažení oleje může být využíváno k léčbě zánětu dásní. Olej také pomáhá odstraňovat usazeniny na zubech.

Vyzkoušet to můžete na sobě, je to jednoduché!

Ingredience:

  • Půl lžičky nerafinovaného sezamového oleje
  • Půl lžičky kokosového oleje
  • Špetka mleté kurkumy

Postup:

Vše smíchejte dohromady a touto směsí vyplachujte ústa po dobu deseti až dvaceti minut během rána a na lačný žaludek. Tato metoda vám v puse podnítí tvorbu slin, proto je klidně vyplivujte ven. Poté směs vyplivněte úplně. K této metodě můžete taky využít nerafinovaný slunečnicový olej nebo olivový olej.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button