Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jak se zbavit zubního plaku i bez drahých produktů

Bezbarvá a lepkavá vrstva bakterií, to je zubní plak, který vašim zubům škodí. Pokud se s ním nepracuje správně, pak se může hromadit a vyvíjet se v zubní kámen, jenž vaše zuby poškozuje. A nejen vaše zuby; může se objevit až zánět dásní, což je onemocnění, které je nepříjemné a bolestivé.

Odstranění zubního plaku

Jestliže se objevuje zubní plak, povětšinou sáhnete po běžných produktech, které koupíte v lékárně nebo drogerii. Tyto produkty jsou v drtivé většině drahé a ne vždycky mohou účelně působit. Můžete však sáhnout po přírodních prostředcích. Ty jsou finančně dostupné a co víc, neobsahují žádné chemické látky. Jde o skvělý a bezpečný způsob, jak odstranit zubní plak.

Silné přírodní přísady

Přinášíme recept, který je složen jen z přírodních přísad. Jedním z nich je kokosový olej, který zabraňuje vývoji zubních problémů a přináší velmi krásný a bílý úsměv. Další silná přísada, která pomáhá zubům, je soda. Ta pomáhá odstranit plak ze zubů a napomáhá bělejším zubům. Je schopná ničit bakterie, neutralizuje kyseliny v dutině ústní.

Klinické studie

Journal of Clinical Dentistry zveřejnil výsledky studie z roku 2008, které byly založené na pěti klinických studiích. Bylo prokázáno, že soda je mnohem účinnější než komerční výrobky, pokud jde o odstranění zubního plaku. Je nutno mít na paměti, že přílišné používání škodí. Užívejte v mírném množství. Přinášíme recept, jak si vytvořit jednoduchý recept, díky kterému můžete zabránit tvorbě plaků. Jak na to?

Ingredience:

  • 2 lžíce extra panenského kokosového oleje
  • 2 lžičky sody na pečení (bez aluminia)
  • několik kapek esenciálního oleje (máta peprná je dobrá volba)

Postup:

Vezměte všechny výše ingredience a smíchejte. Zuby si čistěte dvakrát denně.

Přinášíme další přírodní recepty, které jsou velmi účinné při odstraňování plaku ze zubů. Využívejte je jednou nebo dvakrát denně a uvidíte.

  • Zkombinujte 1 čajovou lžičku soli a 2 polévkové lžíce jedlé sody a naneste jemně kartáčkem na zuby
  • Zkombinujte jednu čajovou lžičku jedlé sody s peroxidem vodíku a vytvořte pastu na zuby. Následně kartáčujte, vyplivněte a dobře vypláchněte ústa
  • Na mokrý zubní kartáček naneste trochu jedlé sody a vyčistěte si s ní zuby. Poté vypláchněte ústa vlažnou vodou

Zkuste převalování v ústech

Tato metoda se jmenuje oil pulling a v překladu to znamená převalování oleje v ústech. Zkušenosti pacientů ukázaly, že chcete-li, aby vaše zuby byly krásně bílé, pomůže kokosový olej. Je velmi účinnou přírodní složkou a skvěle funguje právě v této metodě, vyzkoušet jí můžete i vy!

Toto převalování oleje v ústech je starodávná metoda, která je založená na ajurvédské medicíně. Používají se přírodní látky k čištění a detoxikaci zubů a dásní. Použijte přibližně jednu čajovou lžičku oleje v ústech a asi 20 minut následně převalujte olej v ústech. Jde o velmi účinný způsob, který zlepší ústní a celkové zdraví, odstraňuje toxiny z těla, zejména pak z úst, zubů a dásní. Kromě toho pomáhá při bělení zubů.

Jak to funguje?

Převalování oleje v ústech funguje tak, že vyčistí (detoxikuje) ústní dutinu podobným způsobem jako třeba saponát čistí špinavé nádobí nebo když mýdlo pomáhá čistit vaše ruce. Dá se říci, že nasává toxiny z úst a vytváří čisté, antiseptické orální prostředí, které přispívá ke správnému toku zubní tekutiny, která je zapotřebí k prevenci dutin a nemocí.

Podle studie, která byla publikována v Nigerian Journal of Medicine v dubnu 2015, zaznamenala celkem 60 lidí ve věku 16-18 let. Ti využívali olej v rámci hygieny dutiny ústní po dobu jednoho měsíce. Hladina zubního plaku, onemocnění zubního plaku a dásní se významně snížila, a to už po sedmi dnech od převalování oleje v ústech.

Jak postupovat?

Ze všeho nejdříve si kupte vysoce kvalitní kokosový olej. Vezměte jednu čajovou lžičku tohoto oleje a převalujte v ústech po dobu 20 minut. To je totiž dostatek času, aby se olej vstřebal do dásní a zabil všechny bakterie a plaky. Zároveň je to doba, během které tělo neabsorbuje všechny toxiny, které kokosový olej vytáhne. Díky tomu je tato metoda velmi efektivní. Olej následně vyplivněte, NIKDY NEPOLYKEJTE!

Poté ústa vypláchněte vlažnou vodou a zuby očistěte. Tento postup opakujte denně, během několika dní si všimnete, že se vaše zuby stávají postupně silnějšími a začínají být bělejší. Nakonec všeho zuby vyčistěte, jak jste zvyklí, abyste odstranili všechny zbývající bakterie z úst.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button