Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Mléko nemusíte jen pít, na co vše jej můžete použít?

Mléko je pro lidské zdraví velmi dobré a prospěšné, obsahuje vápník a další a další věci, které lidské tělo potřebuje a díky kterému posílíte zdraví. Ovšem málokdo ví, že z mléka se nemusí jen vařit, péct, konzumovat ho k snídani a pít jej. Mléko je možno použít také pro jiné účely. Pro jaké?

Skvělý odstraňovač skvrn

Mléko obsahuje enzymy, které jsou vhodné pro odstraňování skvrn, a to dokonce i těch nejhorších, se kterými si nevíte rady. Jednoduše vezměte oblečení, na kterém máte skvrny, namočte jej do mléka a poté opláchněte. Můžete také přeprat.

Ekologičtější a krásné zahrady

Na zahrady obecně využíváte mnoho přípravků, které v sobě mají plno toxických chemikálií. Ty sice pomohou vaší zahradě, ale zároveň jsou velmi škodlivé. Mnohem lepší je využívat šetrnější prostředky – mléko. Smíchejte jeden díl mléka s devíti díly vody, uzavřete do spreje a nastříkejte na rostliny. Tímto je uvolňujete od škodlivých látek.

mléka

Odstranění make-upu

Odstranit make-up s mlékem jde velmi snadno, stačí namočit vatový tamponek do mléka (můžete také přidat pár kapek mandlového oleje) a jednoduše make-up z tváře odstranit. Jde o šetrnější a zdravější způsob očištění pleti. Je zcela přírodní, bez chemikálií a různých dalších látek.

Pro krásnou pleť

Mléko dodává vaší pleti na kráse, zjemňuje jí a dodává všechny živiny. Kromě jiného umí mléko také ulevit od bolesti bodnutí hmyzem a zklidnit popáleniny.

Nádobí

Změní-li vaše nádobí vzhled kvůli častému používání nebo nelze-li odstranit nějaké skvrny, pak to obvykle znamená vyhodit daný kousek nádobí. To ovšem nemusíte dělat, stačí použít mléko a vše bude jako dřív. Mléko umí udržovat vaše nádobí tak, že vypadá jako předtím. Namočte jednotlivé kousky v mléce, nechejte působit přes noc a ráno opláchněte. Uvidíte, jak budete spokojeni s výsledky.

Přinášíme užitečné tipy, které opravdu fungují, vyzkoušejte je a sami uvidíte!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button