Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Tyto potraviny vám pomohou zničit rakovinu

Rakovina je onemocnění, které se bohužel nevyhýbá nikomu; jde o velmi časté onemocnění, které je závažné. Zahrnuje abnormální růst buněk, jež se šíří po celém těle. Proliferace buněk může vést k nádorům (rakovinným, nebo benigním). Existuje víc než 100 druhů rakoviny, které se klasifikují podle typu buněk.

Boj proti rakovině

Jak se věda rozvíjí a posunuje kupředu, vědci objevují potraviny, jež mají schopnost zabránit růstu rakoviny přirozeným způsobem. Ve skutečnosti vaše tělo neustále bojuje s rakovinnými buňkami každý den. Vaše tělo vyžaduje specifické enzymy, bílkoviny a biologické kódy, které jsou nalezené právě v těchto potravinách.

Vědci zjistili, že chemoterapie a radiační léčba může poškodit jak rakovinné buňky, tak i zdravé buňky, které poté vylučují specifický protein. Tento protein podporuje přežití rakovinných buněk. Zatím je vše ve fázi zkoumání, musí se provést ještě řada dalších výzkumů v této oblasti.

Přidáte-li těchto pět potravin do vaší stravy, rozhodně si můžete velmi pomoci. Tyto potraviny mohou pomoci v likvidaci rakovinných buněk.

Borůvky a maliny

Tyto plody jsou skvělé, mocné a vynikající, perfektní pro vaše tělo. Borůvky a maliny jsou nabité zdravými živinami. Obsahují také velké množství fytochemikálií, které jsou známé tím, že pomáhají zabránit rozvoji rakoviny. Borůvky jsou oceňovány pro svou schopnost snižovat oxidační stres a ovlivňovat abiogenezi (samoplození). Tyto plody rovněž pomáhají zabraňovat a bojovat proti rakovině vaječníků.

Rajčata

Studie, která byla provedená na Harvard University, ukázala, že konzumace rajčatové šťávy víc než pětkrát za měsíc můžete snížit riziko vzniku rakoviny prostaty, a to až o celých 50 %. Lékaři říkají, že rajčata jsou schopna inhibovat abiogenezi díky jejich vysokému obsahu lykopenu. Rajčata jsou nejbohatším zdrojem lykopenu, který je znám pro silný antiangiogenní účinek. Je rozpustný v tucích, což znamená, že potřebuje zdravou absorpci v gastrointestinálním traktu. Vysoké teploty a vaření na oleji zvyšují množství vitamínu C v rajčatech.

Kurkuma

Hlavní složkou kurkumy je kurkumin, který je možná nejmocnějším protinádorovým a antioxidačním činidlem. Mnohé studie potvrdily, že kurkumin blokuje aktivitu určitých receptorů (EDGF). Tyto receptory mají tendenci způsobovat rychlejší rozdělování rakovinných buněk. Kurkuma zabraňuje také tvorbě zánětlivých enzymů a hormonů, jenž podporují růst a další šíření rakoviny.

Hroznové víno a resveratrol

Červené hrozny jsou nabité silnými flavonoidními antioxidanty, které mají preventivní vlastnosti, jež spolehlivě fungují proti rakovině. Červené hrozny obsahují také resveratrol (přírodní antioxidant) a kyselinu elegickou, sloučeniny, které snižují růst nádorů blokováním enzymů potřebných pro růst rakovinných buněk. Resveratrol aktivuje gen p53 a indukuje apoptózu rakovinných buněk. Mutace genu p53 je považována za primární příčinu tumorigeneze.

Léčivé houby

Maitake, shiitake, reishi, cordyceps, Coriolanus a další a další houby se projevily jako účinné při léčbě a prevenci rakoviny. Výzkum zjistil, že houby pomáhají pacientům s rakovinou prostaty, prsu a plic. Konzumace těchto léčivých hub může pomoci snížit nádory až o 70 %. Dále pomáhá stimulovat imunitní systém, sníží přívod krve do nádorů rakoviny prostaty a snížít tak nebezpečné vedlejší účinky radioterapie a chemoterapie.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button