Péče o tělo

Jak odstranit pihy přírodní cestou

Příliš mnoho pih nebo-li hyperpigmentace je běžný a většinou neškodný jev. Způsobuje, že je určitá část pokožky tmavší, než zbytek. Ve většině případů je to dáno přebytkem pigmentu zvaného melanin – ten má vliv na barvu kůže a usazeniny na kůži.

U koho se může projevit hyperpigmentace

Hyperpigmentace může postihnout kohokoliv. Ve většině případů k tomu dochází z příliš častého vystavování se sluníčku, nerovnováhou hormonů při užívání antikoncepce, po kousnutí či traumatu kůže.

Přírodní léčba hyperpigmentace

Existuje několik možností, jak řešit hyperpigmentaci – krémy, laserové ošetření nebo chemické peelingy. V případě, že je situace příliš vážná, je lepší obrátit se na svého dermatologa.

Léčba přebytku pih a tmavých kožních skvrn vás může vyjít na pěkné peníze. To je důvod, proč je ideální přírodní řešení, které skutečně funguje a navíc nestojí příliš mnoho peněz. Všechny důležité suroviny pro výrobu léků se totiž nachází u vás doma.

Složení:pihy

  • 1 lžíce kurkumy v prášku
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Příprava

Smíchejte kurkumu a citrónovou šťávu. Aplikujte na postiženou oblast kůže. Nechte působit zhruba 15 minut a poté si kůži opláchněte studenou vodou.

Po ošetření se vyhýbejte přímému slunečnímu světlu. Směs aplikujte jednou nebo dvakrát denně a uvidíte, že tmavé skvrny začnou mizet.

Pro osoby, které mají vysoce citlivou pleť je vhodné směs zředit vodou nebo citrónovou šťávu nahradit mlékem.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button