Jídlo a stravováníPéče o těloZdravé tipy

Řekněte ne Nutelle! Je velmi nebezpečná pro vaše děti!

Je důležité chránit děti před GMO potravinami, které obsahují nebezpečné látky – škodí lidem a jejich zdraví. I když dětem Nutella chutná a mají ji rádi, i přesto všechno jim jí už nedávejte. GMO potraviny mohou být inzerovány jako zdravé, ovšem nemusí to tak být!

Reklama v televizi

Reklama je velmi účinná, působí nejen na dospělé, ale také na děti. Stačí do ní dát pár barev, veselých lidí, záběrů na daný produkt a máte vyhráno. V reklamě vás mohou přesvědčovat, že Nutella je jedním z těch zdravých jídel a dobrou snídaní pro děti. Nelze říci, že všechny ingredience, které Nutella obsahuje, jsou nezdravé nebo geneticky modifikované organismy. Ovšem stačí jedna, aby byl výrobek špatný pro zdraví. A Nutella zahrnuje čtyři nezdravé složky.

nutella

Co vše je v nebezpečné Nutelle?

Sója

Říkáte si, že sóju přece asijské civilizace jedí pravidelně celá dlouhá staletí. Ve skutečnosti však jedí malé množství přirozeně pěstovaných sojových bobů, což není případ západní kultury. Zde se dnes sója spotřebovává ve velkém množství. Chceme-li být konkrétnější, hovoříme o sojovém lecitinu. Ten je pro lidské zdraví velmi škodlivý. Je spojován s problémy se štítnou žlázou, s nekontrolovatelným zvýšením tělesné hmotnosti, se zpožděnou menstruací, s únavou, s předčasným nástupem do puberty a s předčasným růstem prsou.

Cukr

Řeč je o cukru, který pochází z cukrového GMO hovězího masa, který je docela levný a obsahuje pesticidy. Lidské tělo to není schopno rozpoznat. Jeho cena je ta nejdůležitější věc. Skutečnost, že tyto cukry jsou známé také jako neurotoxiny, protože mohou překročit hematoencefalickou bariéru a způsobí odstranění mozkových buněk, je úplně ignorován. Tento cukr se spojuje například s depresemi, úzkostí, migrénami, ADD, ADHD, autismem a podobně.

Sesbírané mléko

Každé mléko je v obalu, kde jsou vyobrazené zelené louky, šťastné krávy – všechno je zahaleno sluncem a pozitivitou. Realita je však jiná. Mléko uvnitř není odstředěné. Je plné mléka krav, které mohou být nemocné a konzumují GMO kukuřici, antibiotika a mnoho dalších věcí. Ovšem nejsou si vědomi toho, že když se snižují náklady, vede to ke špatnému stavu mléka. To vše vyvrcholí k zápachu mléka, které zahrnuje sušené mléko. V něm najdete nejškodlivější typ cholesterolu.

Vanilin

Můžete si všimnout, že štítek hovoří jasně „žádná umělá barviva“, ale zapomíná se připisovat, že jsou to nepřirozené chutě, jako například vanilín. Je schopný oklamat váš mozek a způsobit, abyste cítili skutečné vanilkové aroma. Váš mozek má iluzi, která dělá z vanilinu vítěze. Disponuje vlastnostmi neurotoxinu a eliminuje mozkové buňky. Kromě toho je vanilin pro lidské tělo škodlivý. Je návykový, propojuje receptory v mozku a vylučuje serotonin, tedy hormon štěstí. Vyrábí se v továrnách v Číně, a to na bázi ropy. Tato země je nejvyšším výrobcem vanilinu na světě.

Je dobré vědět, co vše neurotoxiny, GMO cukry, levné a nepřirozené vanilky mohou způsobovat vám a hlavně tělu vašich dětí. Dobře si proto rozmyslete, jestli dětem namažete k snídani chléb Nutellou nebo zdravým doma vyrobeným džemem.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button