Přírodní léčba

7 rad, jak používat tea tree olej

Aktuálně je tea tree olej dostupný v lékárnách nebo prodejnách se zdravými potřebami.

Úklid celé domácnosti

Pro úklid využíváte různé komerční chemické přípravky, které vám pomohou uklidit rychle a jednoduše celý dům. Tyto přípravky mohou být jednak drahé, ale také mohou obsahovat řadu chemických látek, které mohou mít negativní dopad na lidské zdraví. Sáhnout můžete po přírodních metodách, které poslouží stejně, ale nebudou prostředí tolik zatěžovat.

Použít můžete například tea tree olej, protože ten je velmi účinný čisticí prostředek. Má silné antimykotické, antivirové, antiseptické a antibiotické vlastnosti, které z něj činí přírodní produkt, který může pomoci udržet vaší domácnost čistou a krásnou. A to bez používání toxinů. Kde všude je dobré používat tea tree olej? Přinášíme následujících sedm tipů!

Desinfekční prostředek

Jak už jsme výše psali, tea tree olej má antiseptické vlastnosti. Přidejte jej například do odpařovače a krásně vyčistí vzduch. Desinfikuje celý váš domov a to například od bakterií a virů. Přidat můžete také osm kapek tohoto oleje do pracího prášku.

Zničí zárodky na oblečení

Přidejte několik kapek do každého prádla, zničíte tak všechny bakterie, které by se mohly objevovat. Kromě dezinfekce oblečení zanechává také čistou a jemnou vůni.

Čistí nádobí

Několik kapek tea tree oleje, které přidáte do vašeho mycího prostředku na nádobí, pomůže v desinfekci nádobí, umí odstranit skvrny, krásně nádobí vyčistit.

Univerzální čistič

Stačí smíchat tři až čtyři kapky tea tree oleje, jednu polévkovou lžíci bílého octa a jednu polévkovou lžíci boraxu. Tuto směs přidejte do rozprašovače, přidejte vodu a používejte jako univerzální čistič. Ten vám pomůže v úklidu.

Likvidace mravenců

Máte doma také nezvané hosty v podobě mravenců? Je nutno se jich zbavit, to ví snad každý. Můžete pořídit různé chemické postřiky či látky, které je zlikvidují. Sáhněte raději po tea tree oleji. Ten umí pomoci. Dejte několik kapek tea tree oleje na místo, kterým se mravenci, ale také jiní škůdci, dostávají do vašeho domu a je vyhráno. Chcete-li se zbavit švábů, pak využijte směs vody a tea tree oleje.

Ničení plísní

V mnoha domácnostech se lidí často potýkají s plísní. Vyzkoušejte difuzér, vložte do něj pár kapek tea tree oleje a bude hotovo. Dostane se tak do vzduchu a tím pádem se zničí také všechny bakterie a plísně. Tea tree olej můžete využívat také na toaletu, sprchové závěsy nebo myčku na nádobí. Díky tomu se vypořádáte s plísní.

Pomoc pro vaše vlasy

Tea tree olej je vhodný pro pokožku hlavy a pro vlasy. Pomáhá eliminovat lupy, uklidňuje suchou pokožku. Dokonce jej můžete používat proti vším. Vyrobte si doma šampon s tea tree olejem. Smíchejte několik kapek tea tree oleje s levandulovým olejem, kokosovým mlékem a aloe vera gelem.

Pozor, i když jde o olej, který není toxický a který může pomoci interiéru, nemusí být bezpečné jej využívat příliš a často. Mnoho studií ukázalo, že budete-li tea tree olej využívat přiměřeně, pak může pomoci. Odstraní z domu bakterie, toxiny a zárodky. Udrží jej zdravý, čistý a krásně voňavý.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button