Péče o tělo

Nenechte se omezovat artritidou, porazte ji ještě dnes

Existuje mnoho forem artritidy, choroby charakterizované zanícením jednoho nebo vícero kloubů. Výsledná bolest této obtíže, může mít vážný dopad na lidskou schopnost účastnit se nějaké fyzické aktivity, ať už se jedná o práci nebo o potěšení.

Jak vám řekne každý jedinec trpící chronickou bolestí, člověk se může naučit vypořádat s touto bolestí, nebo může přejít na léčbu pomocí léků, které mají mnoho škodlivých vedlejších účinků. Tak jako tak, negativní dopad artritidy na lidský život je nemožné ignorovat.

Mnoho lidí to netuší, ale existuje mnoho přírodních léčebných metod, které můžete vyzkoušet z pohodlí vašeho domova, abyste snížili symptomy tohoto ochromujícího stavu.

  1. Pravidelné cvičení

Mnoho lidí se domnívá, že cvičení je špatné, pokud trpíte artritidou, ale popravdě řečeno je to jen zajetý mýtus. Existuje mnoho nenáročných cviků – plavání, jogging, nebo jednoduchá chůze – pro ty, jež májí špatnou kondici. Tyto aktivity mohou být z dlouhodobého hlediska velice prospěšné a pomohou zotavit vaše tělo. Pokud se navíc vrhnete na zvedání činek (těch lehkých prosím, pokud se necítíte zrovna na schwarzeneggera), abyste si vybudovali sílu, může to mít skvělý efekt na lepší podporu svalů a méně stresu na klouby.

  1. Hubnutí

Jeden z nejhlavnějších faktorů, který přispívá k bolesti kloubů je váha. Klouby, které podpírají příliš velkou váhu budou bolest více než ty, které mají menší zátěž. Vylepšete své stravovací návyky a zapojte do svého denního režimu nějaké lehké kardiovaskulární cviky.

  1. Glukosamin sulfát

Přestože existují jisté pochybné studie zabývající se přínosem (nebo nedostatkem) braní glukosaminových doplňků stravy, mnoho studií pozitivně prokázalo, že běžná dávka 1 500 miligramů jednou denně může pomoci proti příznakům osteoartrózy. Vyhněte se však běžně dostupnému glukosaminu HCl, protože bylo dokázáno, že je velmi neúčinný na léčbu artritické bolesti.

  1. Kapsaicinový „paprikový“ krém

Nikdo si není 100 procentně jistý, proč kapsaicinový krém funguje. Jeden odhad je, že se extrakt z pálivé papriky vsákne do kůže a dočasně otupí nervová zakončení. Není důležité, jak funguje, ale hlavně že funguje. Tento krém se používá nejen na artritické bolesti, ale také na bolavé klouby. Dávejte však pozor, až budete zacházet s tímto krémem, a vždy mějte na sobě ochranné rukavice. Také se vyhněte citlivým oblastem a sliznicím, protože tento krém je extrémně silný a způsobuje podráždění, kterého se těžko zbavuje (pokud jste někdy viděli film Účastníci Zájezdu, tak pochopíte, o čem mluvím)

  1. Akupunktura / Elektroakupunktura

Tato prastará východní léčebná metoda zahrnuje vsouvání jehliček tenkých jak vlasy (od tloušťky 0,12 po 0,35 mm) do kůže, aby se aktivovaly tlakové body a posílilo se proudění pozitivní energie skrze tělo. Akupunktura se nyní provádí ve většině částech světa a lidé se na ní často obrací kvůli bolestem spojených s osteoartrózou, ale i kvůli stovkám jiných zdravotních obtížích.

Elektroakupunktura zahrnuje slabý elektrický proud proudící skrze akupunkturní jehlu do těla, aby se stimulovaly tlakové body. Tato praktika lze využít pro krátkodobou úlevu od bolesti a otoky kloubů.

  1. Horká / Studená terapie

Pokud chcete začít váš den bez intenzivní bolesti, vlezte ihned po probuzení do teplé sprchy nebo koupele. Do horké koupele přidejte eukalyptus, aby se mohly vaše svaly uvolnit. Během spánku můžete zabránit tuhnutí kloubů elektrickou dečkou nebo hřejivými náplastmi. Přes den mohou studené obklady ihned zabránit bolesti, bohužel však jen z krátkodobého hlediska.

  1. Omega-3 mastné kyseliny a Kyselina gama-linolenová (GLA)

Pokud chcete zabránit ztuhlým kloubům, je nezbytné zahrnout do svého jídelníčku omega-3 mastné kyseliny a kyselinu gama-linolenovou. Omega-3 můžete získat z doplňků stravy nebo z potravin jako je lněné semínko, chia semínka, a losos. GLA se primárně nachází v rostlinných olejích – pupalkový olej, brutnákový olej, a olej ze semen černého rybízu.

  1. Kurkuma

Kurkuma je aromatické zlatavé koření získané z oddenků Curcuma longa, byliny řadící se do čeledi zázvorníkovitých. Často se používá v Indických pokrmech a v kuchyni Středního Východu. Nejen, že dodává úžasnou barvu a chuť jídlům, ale také obsahuje kurkumin – přírodní fenol s protizánětlivými účinky.

  1. Pravidelné masáže

Pokud si to můžete dovolit, nebo znáte někoho šikovného, kdo umí masírovat, dopřejte si dobrou masáž každý týden. Takto si můžete brzy povšimnout výrazných zlepšení ve vašem těle. Uvolnění napětí v oblasti artritických kloubů zmírní tlak kladený na kosti a pomůže vám relaxovat.

Artritida může být velice obtížná choroba, s kterou člověk musí žít. Nemusí však znamenat bolest do konce vašich dní nebo konec však vašich fyzických aktivit. Když je mnoho z těchto léčebných metod spojeno s dobrými stravovacími návyky a správným množství cvičení nebo fyzické terapie, může to vést ve snížení příznaků artritidy. Postavte se zpátky na nohy, a vraťte se ke svému šťastnému, zdravému životu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button