Péče o těloPřírodní léčba

Streptokoková infekce: 10 přírodních prostředků, jak se jí zbavit

Streptokoková infekce je velmi nepříjemné onemocnění, které může potrápit kohokoliv z nás. Jejím hlavním příznakem je bolest a podráždění krku a to obzvlášť ve chvíli, kdy polykáte. Tato infekce se může objevovat jako odpověď vašeho těla na virové a bakteriální infekce, které se v něm mohou objevovat. Jak se streptokokové infekce rychle zbavit?

Nakažlivý streptokok

Imunita vašeho těla může být narušená a objeví se streptokokové onemocnění. To vede k zánětu a otokům sliznic v krku. Streptokoková infekce je výsledkem bakterií Streptococcus pyogenes nebo Streptococcus skupiny A. Ty jsou extrémně nakažlivé. V případě, že se u vás toto onemocnění objeví, jdete ihned k lékaři.

Ten vás prohlédne, udělá testy. Potvrdí-li se toto onemocnění, pak se běžně léčí s pomocí antibiotik. Existují však přírodní léčiva, která mohou zmírnit příznaky a zvýšit imunitu vašeho těla. Nepodceňujte sílu přírody a přírodních léků. Přinášíme deset přírodních léků, které mohou při tomto problému pomoci.

Bylinné čaje

Bylinné čaje jsou skvělým prostředkem pro zklidnění krku, který bojuje proti streptokokovi. Můžete s jeho pomocí zmírnit bolest při léčbě zánětu. Vyzkoušet můžete heřmánkový čaj, který je nabitý antioxidanty, které mohou mít vliv na snížení bolesti, kongescí, otoků a zarudnutí. Pampeliškový čaj je skvělým domácím prostředkem, který pomůže uklidnit hrdlo. Léčí infekce a zároveň posiluje imunitní systém.

Vitamín D

Studie ukázaly, že vitamín D hraje důležitou roli při posilování imunitního systému. Podle nedávné studie, která byla zveřejněná v International Journal of Infections Diseases ukazuje, že existuje souvislost mezi nedostatkem vitamínu D a opakování respiračních stavů, které jsou způsobeny bakteriemi streptokokové skupiny A. Denní dávka vitamínu D může pomoci zabránit krvácení do krku a následně jej vyléčit.

Citronový olej

Citronový olej je silný antibakteriální přípravek, který pomáhá detoxikovat tělo a také snižovat růst bakteriálních kmenů, které jsou odolné vůči antibiotikům. Přidejte několik kapek tohoto oleje do sklenice vody a vypijte. Uvolníte tak streptokokovou infekci.

Jablečný ocet

Je vynikajícím řešením pro streptokokovou infekci. Má antibakteriální a další léčebné vlastnosti, které pomáhají zbavovat se bakterií a tím posilovat imunitní systém v boji proti infekcím. Kombinujte 2 – 3 čajové lžičky organického jablečného octa v jednom šálku teplé vody. S pomocí tohoto roztoku kloktejte několikrát denně a to dva až tři dny.

Olej z máty peprné

Mátový olej je skvělý esenciální olej, který pomáhá proti bolesti v krku. Napomáhá ve snižování otoku v krku, proto se také často využívá k léčbě respiračních infekcí. Olej z máty peprné obsahuje mentol, který má ochlazující a uklidňující účinek na lidské tělo. Přidejte několik kapek do sklenice vody a vypijte. Také můžete přidat několik kapek na hrudník nebo hrdlo.

Černý bez

Má antibakteriální a antivirové účinky, které se mohou projevit jako velmi užitečné v boji proti streptokokové infekci. Můžete si z něj připravit například čaj, užívat je ve formě kapslí nebo v práškové podobě. Dokonce je možno pořídit černý bez v tekuté formě. Máte-li streptokokovou infekci, vyzkoušejte černý bez, je velmi účinný.

Surový med

Denní dávka surového medu zvyšuje hladinu antioxidantů, které podporují zdraví v lidském těle. To pomáhá posílit také imunitní systém. Surový med je jeden z několika domácích léků, které pomáhají zklidnit a zmírnit streptokokovou infekci.

Himálajská sůl

Má silné antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Pomáhá alkalizovat ústní dutinu a vytvářet tak prostředí, které není vhodné pro bakterie. S pomocí himálajské soli a vody kloktejte, což pomůže léčit otoky.

Převalování oleje

Výzkum ukazuje, že převalování oleje má sílu snižovat přítomnost streptokokových bakterií, které se mohou objevovat v ústech. Vyzkoušejte tuto metodu k udržení zdraví ústní dutiny. Chcete-li použít tuto metodu, stačí vzít 1 až 2 čajové lžičky kokosového oleje, vložit do úst a převalovat v ústech minimálně deset minut. Poté olej vyplivněte, ústa pořádně vypláchněte a vyčistěte zuby.

Koloidní stříbro

Je silným lékem, má antibiotické vlastnosti a navíc nejsou známy žádné vedlejší účinky. Lze z něj vytvořit efektivní kloktadlo, které pomáhá zabíjet bakterie v krku. Mělo by se však využívat jen příležitostně, k podpoře imunitního systému, ne každý den.

Tyto bezpečné a přírodní prostředky pro streptokokovou infekci vám mohou pomoci rychleji se zotavit a zabránit tak dalším infekcím. Pomáhají v těle podporovat vrozenou schopnost samoléčení. Navíc také pomáhá udržet rezistenci na nesčetné množství bakterií, kterým je lidské tělo každý den vystavováno.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button