Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Máte nějaký z těchto problémů? Pak zkuste pít citronovou vodu!

Jeden z nejstarších ranních rituálů je pití sklenice teplé vody s citronem. Je to první věc, co ráno uděláte. Někdo si říká, že je to „blbost“, ale tento krok může vašemu tělu dodat opravdu velkou spoustu antioxidantů, vitamínů a minerálů. Tělo zkrátka tato dávka nakopne a dodá mu energii na celý den.

Síla citronu a vod

Jde o jeden z nejlepších způsobů, jak dostat do těla denní dávku antioxidantů, vitamínu C a B, minerálů jako draslík a fosfor, flavonoidy a podobně. Voda s citronem také pomáhá zlepšovat imunitu a trávení, takže není divu, že spousta lidí využívá tuto směs při hubnutí. Neumí však primárně odbourávat tuky a pomáhat v hubnutí. Snižuje konzumaci a také kontroluje chuť k jídlu. Voda s citronem je opravdu skvělým pomocníkem v mnoha ohledech. Má však daleko víc účinků na lidské tělo. Jaké například? Přinášíme několik problémů, na které voda s citronem může hodně pomoci.

džbán

Pomáhá v léčbě akné

Konzumace citronové vody pomáhá metabolizovat kyselost těla, což pomáhá zmírňovat vzniku akné. Také můžete vzít citron a s jeho pomocí vyčistit pleť.

Ledvinové kameny

Draslík obsažen v citronu pomáhá zvyšovat hladinu citrátu v moči, což zabraňuje tvorbě oxalátu. Navíc v citronové šťávě najdete vitamín C, který pomáhá bránit tvorbě ledvinových kamenů.

Posiluje imunitní systém

Citron obsahuje vitamín C a draslík. Budete-li popíjet pravidelně tuto vodu, pak se do těla absorbují vitamíny velmi efektivně a posílí imunitní systém. Vitamín C je také dobrý pro nadledviny a může také potenciálně snížit účinky stresu. citronová voda také podporuje lymfatický systém, který pracuje v souladu s imunitním systémem, zachycuje a eliminuje patogeny v těle.

Potlačuje chuť k jídlu

Existuje důkaz, že pitá voda, zejména pak citronová voda, pomáhají udržovat zdravou váhu. Zjistilo se v Německu, že pití dostatečného množství vody s citronem zvyšuje metabolismus a to až o třicet procent. Je nutno vědět, že pití citronové vody samo o sobě nezaručí snížení hmotnosti, nebojuje s tukovými zásobami v těle. Slouží jen jako podpůrný prostředek ke změně jídelníčku a k pravidelné fyzické aktivitě. V citronech se objevuje pektin, který potlačuje chuť na jídlo, vitamíny regulují hladinu cukru v krvi. Pektin pomáhá také zvyšovat produkci žluči v žaludku, která účinněji rozkládá jídlo a zlepšuje trávení.

Pomáhá proti bolesti žlučníku

Vyzkoušejte teplou citronovou vodu spolu s jídlem. Díky tomu můžete předcházet bolesti žlučníku, která je velmi nepříjemná.

Nachlazení a chřipka

Citronová voda je velmi užitečná také při léčbě chřipky nebo nachlazení. Obsahuje tolik potřebný vitamín C, který je velmi silný antioxidant. Eliminuje bakterie v těle a pomáhá lépe a rychleji zvládnout nachlazení i chřipku.

Gastroezofageální reflux (GERD)

Jde o onemocnění, které je častěji známé jako pálení žáhy. A i takovýto problém je možno léčit s citronovou vodou. Zkuste konzumovat pravidelně, minimálně dva týdny a následně nebudete léky vůbec potřebovat.

Posiluje nehty

Citronová voda může mít vliv také na vaše nehty. Eliminuje bílé skvrny, posiluje je a nebudou tolik křehké.

Nemoci z potravin

I když se snažíte pořídit si kvalitní potraviny, často to nemůžete ovlivnit a to následně může vést k otravě z potravin. Většinou se tak děje na dovolené, cestách nebo služebním pobytu. Pitím vody s citronem můžete potlačit některé účinky otravy z potravin.

Fibromyalgie

Fibromyalgie je bohužel velmi časté onemocnění, které postihuje mnoho lidí po celém světě. Vlivem něj jsou svaly bolestivé na mnoha místech, po těle se objevují jemné skvrny a podobně. Citronová voda je v této situaci užitečná, bude-li se kombinovat s pravidelnou jógou.

Snižuje záněty

Ať už jde o zánět vnitřní nebo vnější, tělo s ním bude bojovat rychleji a efektivněji, pokud budete popíjet denně vodu s citronem. Navíc popíjením vody s citronem můžete působit na záněty preventivně, kdy zamezíte jeho výskytu. Mají tendenci snižovat kyselost těla, snižují množství kyseliny v organismu a také umožňují organismu zdravě fungovat.

Bolavé svaly po cvičení

Svaly jsou po cvičení či jakékoliv jiné námaze velmi bolestivé, protože v nich vzniká kyselina mléčná. Citronová voda může pomoci s bolesti po cvičení. Pokud jste právě vykonali nějakou fyzickou aktivitu, pak je určitě dobré dodržovat pitný režim a do obyčejné vody si přidat citrony.

Zvracení a bolest kloubů

Bolestivé a oteklé klouby jsou nepříjemné. Můžete je šetřit s pomoci citronové vody. Ta pomáhá rozkládat nahromaděnou kyselinu močovou v kloubech a nedovoluje vzniku zánětu a tím pádem i bolesti.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button