Přírodní léčba

Jak přírodně omezit počůrávání u malých dětí

Není neobvyklé, že malé děti někdy počůrají postel (nebo dokonce poměrně často). Problém je v tom, že mají malé měchýře a mnozí z nich buď spí tak zdravě, že jejich těla je nevzbudí, když příroda zavolá, nebo čekají, až bude pozdě na výlet na nočník. Zatímco mnoho dětí z toho vyroste, existují některé přírodní prostředky, které lze využít k omezení a prevenci těchto výskytů počůrávání.

Skořice

Skořice je mimořádně účinná při prevenci. Vaše dítě může žvýkat malý kousek skořicové kůry jednou denně, nebo dejte vašemu dítěti mléko s máslem, medem a skořicí.

Jablečný ocet

Jablečný ocet může pomáhat regulovat hladiny kyselin v žaludku a regulovat potřebu močení. Smícháme dvě lžíce jablečného octa ve sklenici vody a dáme vašemu dítěti dvakrát denně, nejlépe se snídaní a večeří.

Olivový olej

Olivový olej je zvláště účinný při chronickém počůrávání. Ohřejte malé množství olivového oleje na příjemně teplou teplotu, pak jemně potřete dolní žaludek vašeho dítěte, masírujte olej do oblasti několik minut. Opakujte tuto metodu pravidelně každý večer pro výsledky.

Brusinková šťáva

Brusinková šťáva je skvělá pro udržení močového traktu, močového měchýře a ledvin zdravých. Snažte se, aby vaše dítě pilo denně jeden šálek brusinkové šťávy, nejlépe alespoň jednu hodinu před spaním.

Bylinkový čaj

Přestože většina dětí nemusí nutně požívat bylinný čaj, je velmi účinný při léčbě a protože je bylinný, neobsahuje žádný kofein, takže nemá žádné potenciální nežádoucí účinky, které s tím souvisí. Můžete udělat skvělý bylinný čaj smícháním malého množství přesličky, borůvky a dubové kůry do šálku vroucí vody. Nechte působit po dobu 2-3 hodin. Dejte svému dítěti 1 šálek tohoto čaje až dvakrát denně, ale ujistěte se, že poslední šálek vypil před spaním.

Med

Většina dětí si bude užívat tento lék, protože med je tak sladký. Stačí, aby vaše dítě jedl jednu čajovou lžičku medu těsně před spaním.

Rozinky a vlašské ořechy

Občerstvení složené ze dvou čajových lžiček vlašských ořechů a jedné čajové lžičky rozinek každý večer krátce před spaním pomůže snížit výskyty počůrávání.

Hořčičný prášek

Kombinujte ½ lžičky suchého hořčičného prášku do šálku teplého mléka a nechte dítě vypít asi jednu hodinu před spaním.

Mnohé z těchto řešení nepovedou k okamžitým výsledkům, ale spíše k dlouhodobému účinku, pokud se jimi budete držet. Najděte lék, který nejlépe funguje pro vás a vaše dítě a držte se ho, abyste viděli výsledky.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button