Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Pískavice neboli řecké seno – kde může pomoci?

Pískavice neboli řecké seno. Původem je z Euroasie a Afriky a jde o rostlinu, která se využívá pro skvělou nutriční a aromatickou hodnotu. Jde o rostlinu, která sice může na první pohled působit obyčejně, ve skutečnosti však v sobě má spoustu přínosů. Mohou jí například využívat diabetici či osoby, kteří se snaží udržet hladinu tuku v krvi v nízkých či normálních hodnotách,

Co najdete v Pískavici?

Jde o saponiny, což jsou sloučeniny, které chrání před rakovinou, snižují cholesterol, cukr a tuk v krvi. Snižují riziko krevních sraženin a ledvinových kamenů. Další složkou je Trigonelin, což je antibakteriální, antivirová látka, která napomáhá snižovat tuk a cukr. Má protinádorové účinky a pomáhá chránit mozek. Dále obsahuje antioxidační látky (apigenin, luteolin, kyselinu kávovou a kumarovou).

Když si z Pískavice vytvoříte čaj, bude skvělým a všestranným pomocníkem, který může rovněž přispět k léčbě mnoha onemocnění. Má přínosy nejen pro vaše zdraví, ale také pro krásu. Můžete si díky němu posílit imunitní systém, takže skvěle poslouží a nemoci už se vás nebudou týkat. Připravit si můžete jednoduchý čaj. Znáte recept?

Co budete potřebovat:

  • 1 čajová lžička Pískavice
  • 1 šálek vody

Jak postupovat:

Rozdrťte lehce semínka Pískavice a dejte do horké vody. Nechejte přibližně 15 minut a poté sceďte. Můžete popíjet, pokud potřebujete, můžete přidat sladidlo ve formě medu.

Jaké výhody má Pískavice pro vaše tělo?

Plešatost

Pískavice může být konečné řešení pro všechny vaše problémy. Obsahuje vysoké množství živin, které mají léčebné vlastnosti a pomáhají růstu vlasů. Pomáhá vyživovat a posilovat vlasový folikul.

Reflux žaludečních šťáv

Pískavice má schopnost absorbovat nadbytečné žaludeční kyseliny a je bohaté na vlákninu, která pomáhá k lepšímu trávení. Pokud nemáte čas nebo nechcete vařit čaj, pak můžete Pískavici konzumovat spolu s vodou. Namočte několik semínek do sklenice na 2 – 3 hodiny, popřípadě přes noc. Pijte tuto vodu na prázdný žaludek, ráno.

Akné

Čaj z Pískavice pomáhá vyčistit střeva a udržuje v klidu před nepříjemnými parazity. Čistý žaludek znamená také čistou pokožku, vyčištěnou od akné nebo černých teček. Takže Pískavice je v podstatě také lékem na akné.

Trávení

Pískavice je bohatá na vlákninu a antioxidanty. Pomáhá při vyplavování škodlivých toxinů z těla, tím napomáhá trávení a celkově zlepšuje metabolismus. V některých případech se čaj z Pískavice používá k trávení nebo k potlačení bolestí žaludku. Může pomoci vypořádat se s ranní zácpou.

Menstruační křeče

Pískavice může působit také jako přírodní analgetika, pomáhají snadnějším kontrakcím dělohy. Léčba s pomoci Pískavice by se měla provádět přibližně tři dny před začátkem periody a během ní. Můžete Pískavici pravidelně konzumovat a upravíte si svůj menstruační cyklus, bude bez bolesti.

Hubnutí

Pískavice a čaj z ní je skvělý jako podpora pro hubnutí. Umí efektivně spalovat tuky při cvičení nebo po cvičení. Ve chvíli, kdy se vám upraví trávení (také díky Pískavici) nebudete mít problémy s nadýmáním či plynatostí. I to může být krok k úbytku hmotnosti.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button