Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Konzumujte tuto směs před spánkem, pomůže proti zánětu a podpoří spánek

Zlaté mléko je v dnešní době skvělým prostředkem, který umí zpříjemnit vaše dny a také pomoci. Není nic příjemnějšího než teplá směs kokosového mléka, kokosového oleje, bylinek a koření. Můžete jej popíjet během celého dne, ale nejlepší je, když jej budete konzumovat ráno.

Ajurvédský recept

Haldi ka doodh neboli kurkumové mléko je populární ajurvédský recept. Ten má schopnost očistit tělo, normalizovat hladinu cukru v krvi, snížit zánět a podobně. Jde o nápoj, který skvěle funguje. Potřebujete kokosové mléko, kokosový olej, kurkumu, zázvor a černý pepř. Někteří lidé si do něj mohou přidávat čajovou lžičku medu. Kurkuma je základem tohoto nápoje. Má až neuvěřitelnou léčebnou sílu.

K čemu pomáhají jednotlivé ingredience v nápoji?

Kurkuma – jde o silný lék proti bolesti. Pomáhá při léčbě bolesti kloubů a svalů, léčí také onemocnění jater, kožní problémy, respirační problémy, gastrointestinální poruchy, artritidu a podobně. Posiluje celkové zdraví a snižuje zánět. Podle studií umí kurkuma pomoci léčit příznaky alergie. Zabraňuje také degenerativním kognitivním onemocněním jako demence nebo Alzheimerova choroba. Jde o koření žluté barvy, které reguluje krevní cukr, pomáhá léčit depresi, čistí játra, neutralizuje volné radikály a ničí rakovinné buňky.

Zázvor – je to velmi silný protizánětlivý prostředek. Umí uklidnit menstruační bolest, normalizuje krevní cukr, zmírňuje nevolnost, zvyšuje trávení a pomáhá také zabraňovat obezitě.

Kokosové mléko – je bohaté na vitamín B, hořčík, elektrolyty a mastné kyseliny. Napomáhá regulovat také hladinu cukru v krvi, zmírňuje bolest kloubů a zabraňuje akumulaci tuku.

Kokosový olej – pomáhá urychlit hojení ran. Posiluje také funkci imunitního systému, zlepšuje trávení, podporuje hubnutí, vyživuje pokožku a pomáhá bránit onemocnění jater a ledvin.

Černý pepř – zvyšuje biologickou dostupnost kurkumy. Navíc pomáhá neutralizovat volné radikály, uklidňuje nachlazení a zvyšuje trávení. Umí také léčit anémii.

Med – pomáhá s příznaky nachlazení a s alergií. Používá se jako přírodní prostředek, který pomáhá v nespavosti.

Kurkumové mléko je silné, plné živin. Je perfektním lékem, který pomáhá na spoustu problémů v lidském těle. Přinášíme vám recept na tento nápoj!

Ingredience:

  • 1 čajová lžička kurkumy
  • oloupaný a mletý kořen zázvoru
  • 1 polévková lžíce organického kokosového oleje
  • špetka černého pepře
  • 2 šálky kokosového mléka
  • 1 čajová lžička surového organického medu
  • ½ čajové lžičky skořice

Postup:

Dejte přísady do hrnce, zahřívejte po dobu pěti minut a následně vychutnávejte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button